Gülbudak kararlı çalışıyor

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Muharrem Gülbudak, ilçeyi mahalle mahalle gezip sorunları yerinde tespit ediyor. Amacının, Seyhan’ı daha yaşanır bir hale gelmesine katkı koymak olduğunu vurgulayan Gülbudak, “Her gittiğimiz yerde Seyhan’da yaşayan vatandaşımızın sorunlarını dinliyoruz. Esnafla, emeklilerle, işçilerle, öğrencilerle her kesimden insanlarla görüşüyoruz. Görüşmelerimizde seçilmemiz halinde yapacağımız projelerimizi anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

ARTIK GÖÇ VEREN BİR İLÇE OLMAYACAK  

Seyhanlı’nın her şeyin en iyisini hak ettiğine değinen Gülbudak, “AK Parti, Seyhan’ı Türkiye’nin en güzel ilçesi yapmak için projeler ortaya çıkardı. Bu projeler ile birlikte Seyhan’ı zirveye çıkartacağız. Seyhan’ı binaların estetiğiyle, spor alanlarıyla, görsel yapısıyla kısacası her şeyi ile daha yaşanılabilir bir ilçe yapmak adına gecemizi gündüzümüze katacağız. Kısa zamanda Seyhan artık göç veren bir ilçe değil aksine göç alan bir ilçe olacak” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ SORUNLAR İŞSİZLİK VE KENSEL DÖNÜŞÜM

‘’Seyhan’ın en önemli ve bir an önce çözülmesi gereken sorunları işsizlik ve kentsel dönüşümdür’’ diyen Muharrem Gülbudak, ‘’Bu ikisini çözmediğiniz sürece, Adana’nın geleceğini de kurtaramazsınız. Çünkü Adana’nın geleceği Seyhan’a bağlı… Seyhan, Adana’nın atardamarı… Hani klasik bir söz vardır; ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ diye. Bizimle birlikte Seyhan’ın kaderi de değişecek’’ dedi.

NİTELİKLİ İNSANLARLA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Türkiye’nin 53 kentinden daha büyük konumdaki Seyhan’da, birçok etnik kökenden insanların yaşadığını ve bunun da Adana için önemli bir kültürel zenginlik olduğunu ifade eden Gülbudak, ‘’Kültür-sanat, spor, eğitim, üretim, istihdam ve sosyal belediyeciliğin gerektirdiği bütün unsurları göz önüne alarak hareket edeceğiz’’ dedi. Mimar, mühendis, şehir plancısı, eğitimci, öğretmen, iş insanı, öğrenci, emekli, kadınlar ve gençlerden oluşan geniş ve nitelikli insanlarla işbirliği yapma hedefinde olduklarını dile getiren Gülbudak, AK Parti bayrağını toplumun da desteğiyle daha yukarıya çıkarmakta iddialı olduğunu kaydetti. Gülbudak, “Din, dil, renk, ırk ayrımı yapmadan her vatandaşımıza eşit mesafede olacağız. Sosyal belediyecilik anlayışının Seyhan’da daha çok ivme kazanması için sivil toplum örgütleriyle ortak hareket edeceğiz. Hemşehrilerimizle birlikte Adanamızı daha çağdaş bir yapıya kavuşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HALKIN BÜTÜN KESİMLERİNE HİZMET VERECEĞİZ 

Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğine olan inancını dile getiren Gülbudak, halkın kendine hizmet edenin kıymetini bildiğini belirtti. Gülbudak, “Seyhan’da kadın, çocuk, gençlik engelli ve yaşlıların taleplerini biliyoruz. Halkımızın tüm kesimlerine hak ettikleri hizmetleri sunacağız. Hayat hikayem, tecrübem ve birikimlerimle Seyhanlı hemşehrilerime hizmet etmeye talibim” dedi.

GELECEĞİ İMAR ETMEMİZ ŞART Gülbudak, şunları söyledi;  ‘’Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi’nde 1959 yılında doğdum ve bu zamana kadar Seyhan’ın çeşitli mahallerinde oturdum. Mesleğimden ötürü yaşadığım ilçeyi karış karış biliyorum. Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Mısır ve Dubai’de inceleme ve çalışmalar yaparak, imar ve şehirleşme konusunda tecrübe edindim. Şehirleşmenin nasıl yapılacağını buralarda öğrendim. Göreve layık görülüp seçilmem halinde planlı ve projeli çalışmalarla başarılı olacağıma inanıyorum. Ne yazık ki Adana’da önce inşaat, ardından alt yapı çalışmaları gerçekleşiyor. Bu çok yanlış… Ortaya çıkan manzara vicdanımı zedeliyor.  Bu memlekette yiyoruz-içiyoruz ve kazanıyoruz ama maalesef değerini bilmiyoruz. Türkiye’nin 4’ncü büyük kentinden 7 ve 8’nci sıraya gerilememizin nedeni yine bizleriz. Belediye başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ve mesleki odalara kadar Adana’yı biz bu hale getirdik. Yazıktır, günahtır bu şehre. Bütün siyasi parti temsilcilerine ve milletvekillerimize sesleniyorum. Gelin siyasi çekişmeleri bir kenara bırakalım, Adana’da bu çarpık kentleşmeye ve çirkinleşmeye ‘dur’ diyelim. Geleceği imar etmezsek Adana’da ne bir iş adamı, ne ticaret adamı kalır. Yeniden 4’ncü hatta daha yukarılarda bir kent olabilmemiz için bir engel yok. Meclis Üyeleri, şehri nasıl ayağa kaldıracağını bilen kişiler olsun. Kahvehaneciler, otelciler, lokantacılar olmasın. Mimarlar olsun, mühendisler olsun. Şehre yararı olacak insanlar olsun. Çarpık kentleşmeye son verelim.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor