Güner Burgul toprağa verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Olimpiyat Komitesi Kurucusu, eğitimci ve Bisiklet Federasyonu Eski Başkanı Güner Burgul, Lefkoşa’da düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Yaklaşık bir aydır Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 74 yaşındaki Güner Burgul, tüm spor federasyonlarına, kulüplere katkısı nedeniyle spor ve eğitim camiasında çok sevilen ve akıl danışılan birisiydi.

Uzun yıllar öğretmenliğinin yanı sıra Gençlik ve Spor Dairesi Müdürlüğü,  Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve onursal başkanlık yapan Güner Burgul, binlerce öğrenciyi spora kazandırmıştı.

Merhum Burgul’cu spor ambargosunu kırarak, bisikletçilerini yıllarca dış ülkelerde yarıştırdı ve başarılar elde etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yayınladığı baş sağlığı mesajında, Güner Burgul’un eğitim ve spora önemli katkılarının bulunduğunu belirterek, ailesine sabırlar diledi. 

Meslektaşı olan eşi Güven Burgul’da KKTC eğitimine uzun yıllar hizmet etti.  Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nazım Serkan Bulgur ile ABD’de bir bankada görevli olan Cevdet Burgul’un da babaları olan Güner Burgul, Lefkoşa’da pandemi önlemleri içinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, milletvekilleri, eğitim ve spor ailesinin katılımıyla düzenlenen törenle toprağa verildi.

Güner Burgul’un vefatı ada da hem eğitim camiasında hem de spor camiasında büyük üzüntü ile karşılandı. (SPOR SERVİSİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor