Hadırlı, Ahmet Altunbaş ile başaracak

Adana’nın en eski yerleşim alanlarından biri olmasına rağmen birçok hizmetten geri kalan Hadırlı Mahallesi, makus talihini yenme yolunda bu seçimler sonrası ciddi bir başlangıç yapacak gibi görünüyor. Farklı projeleriyle dikkat çeken Muhtar Adayı Ahmet Altunbaş, mahalle halkı nezdinde bir şans olarak kabul ediliyor.

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Hadırlı Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet Altunbaş, renkli kişiliği ve farklı projeleriyle dikkat çekiyor. 1976 yılından bu yana Almanya’da yaşayan ancak doğup büyüdüğü mahallesine kalıcı hizmetler bırakmak amacıyla 5 yıllık göreve talip olan Altunbaş, bu süre içinde Hadırlı’yı bir belde statüsüne kavuşturmayı hedefliyor. İşte Adana’nın dikkatleri en çok üzerine çeken muhtar adayıyla yaptığımız röportajımız… 

Sizi kısaca tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’nın Hadırlı Mahallesi’nde 1959 yılında dünyaya geldim. Hadırlı İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra çocuk yaşta kendimi ticaretin içinde buldum. Kendimi bildim bileli çalışıyorum. 54 yıldır hayat okulunda okuduğumu söyleyebilirim. 1976 yılında Almanya’ya giderek iş hayatımı burada devam ettirdim. Halen bu ülkede, gıda sektöründe, kendime ait işyerinde faaliyet gösteriyorum. Yoğun iş temposu içerisinde olmama rağmen doğduğum köyü unutmayıp, sık sık Türkiye’ye gelerek ticaret ağımı Hadırlı’dan yönettim. Hadırlı’da üretilen çeşitli gıda ürünlerini de Almanya’da pazarlayarak mahallemin kalkınmasına destekte bulundum. Bunların yanı sıra şarkı söylemeyi çok seviyorum. Babamdan miras kalan ses güzelliğiyle, 7 yıl Almanya’da sahne de aldım. Evli, 4 çocuk babası ve 6 torun sahibiyim.    

Hadırlı’da eviniz var ancak halen Almanya’da yaşamaya devam ediyorsunuz. Muhtar seçilmeniz halinde orada ki iş hayatınızla, muhtarlık görevini beraber mi yürüteceksiniz?

Kesinlikle hayır. Bütün iş yaşantımı askıya alıp, zamanımın ve enerjimin tamamını Hadırlı’ya hizmet vermek için harcayacağım. Mahallemin sorunlarını biliyorum ve çözümü için 25 proje hazırladım. Tamamını 5 yılda hayata geçirmeyi planlıyorum. O nedenle çok çalışılması gerektiğinin bilincindeyim.

Projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Hadırlı Kart, Sağlık Ocağı’na Nöbetçi Hekim, Hasta yardımları (Tekerlekli sandalye, hasta yatağı v.b.), Halk Kütüphanesi, Geçmiş dönem muhtarlarının isimlerinin yaşatılması, Sokak hayvanları barınağı, Bilgilendirme toplantıları, Kokusuz çöp bidonları, Halk festivalleri, Taziye ve Aşevi, Çocuk parkları, Eğitim kursları, Hadırlıgücü Spor Kulübü’ne kaynak, Cenaze yardımı (Kefen, mezar açma gibi masraflar muhtarlık tarafından ödenecek), Anayol kaldırım çalışmaları, Almanya’da kardeş köy projesi, Halk Kooperatifleri, Hadırlı amblemi, İtfaiye Şubesi, Daimi ambulans, Cenazelerimiz için morg, Üstü kapalı semt pazarı, Güvenlik için bekçi tahsisi sağlamak, Hoşgeldiniz- Güle Güle yazılı yol kemeri, Mahalle giriş-çıkışlarına güvenlik kamerası.

Hadırlı Kart’ın özelliği ne olacak?  

Market ve mağazalarla anlaşma yoluna gideceğiz. Kart sahipleri alışverişlerde yüzde 10 ila 20 arasında indirimden faydalanacaklar.

Kardeş köy projesi nedir?

Almanya’da yaşadığım köy ile Hadırlı’yı kardeş köy yapmayı planlıyorum. Oranın muhtarı da bu talebimi onayladı. Bu projenin getirisi, gençlerimizin ve ticaretin önünü açacaktır. Her yıl belirlediğimiz 10 çocuk, başlarında öğretmenle beraber kardeş köyü ziyaret ederek, 10 gün boyunca kültür alışverişinde bulunacaklar.  

Ne gibi festivaller tertiplemeyi düşünüyorsunuz?

Yaz ve kış aylarında ayrı festivallerimiz olacak. Mahallemizin kalkınması ve tanıtımı için buna son derece önem veriyoruz. Sadece Adana’dan değil, farklı şehirlerden de misafirler ağırlamayı hedefliyoruz. Karpuz Festivali, Müzik Festivali, Turunç Festivali gibi eğlence içerikli organizasyonlar gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.  

Bütçeyi nasıl karşılayacaksınız?

Öncelikle şunu belirteyim, ikametgah senedi, nüfus cüzdanı sureti gibi hizmetlerden kesinlikle para almayacağız. Bunun yanı sıra, muhtarlık maaşımı tek kuruşuna dahi dokunmadan eksiklerin tamamlanmasında kullanacağım. Gerekirse kendi cebimden harcamaktan bile tereddüt etmeyeceğim. Kaldı ki sponsorlarla ve belediye desteğiyle projeleri rahatlıkla hayata geçirebiliriz.

Hiçbir maddi beklentiniz olmadığına göre, böyle bir yükün altına girme gereğini neden duydunuz?

Aynı soruyu vatandaş da bana sıklıkla soruyor. Şöyle ki, hepimiz bu dünyada faniyiz. Allah bana ne kadar ömür biçmiş bilemem. Ama artık belli bir yaşa gelmiş durumdayım. Doğup, büyüdüğüm yere kalıcı hizmetler bırakarak ismimin yaşaması amacındayım. Tek beklentim bu. Bir sokağa adım verilse dahi benim için yeterli olur.

Son olarak, Hadırlı Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?

İnsanlara yardım etmeyi, el uzatmayı çok seviyorum. Bu yüzden Almanya’da Türk kökenli yüzlerce eleman yetiştirmiş ve birçoğunu iş sahibi yapmışımdır. Bu yetişen kişiler, benim gözümde en büyük mirasımdır. 1999-2009 yılları arasında 10 sene Almanya’da ‘Okul Aile Birliği Başkanlığı’ görevinde bulundum.  128 Türk Kültürü öğretmeniyle ile el ele vererek, gelecek nesillerin yetişmesinde birçok başarıya imza attım. Bunda ötürü, 2000 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nun isteği doğrultusunda Aile Birlikleri Federasyonu Başkanlığına atandım. Çalışmayı ve yardım etmeyi seven biri olarak, Hadırlı’da da birçok başarılı işler yapacağıma inanıyorum. Çocukluğumu yaşayamadım için çocukları çok severim. Onlar bizim her şeyimizdir. Muhtar adayı olmamın en büyük nedeni çocuklarımız ve onların geleceği içindir. Taşları yerinden oynatmakta kararlıyım. En büyük hayalim Hadırlı’ya birkaç köklü miras bırakmaktır. Sizlerin de desteklerinizle çocuklarımız için el ele vererek çalışacağız. Almanya’dan Hadırlı’ya bir köprü oluşturacağız ve geliştikçe gelişeceğiz. Benim hiçbir maddi beklentim yok. Ne bağım, ne bahçem var. En büyük mirasım yapacağımız projelerimiz olacak. En büyük beklentim Hadırlı Mahallesi’nin menfaatinedir. Çocuğunuzu seviyorsanız,  gelin el ele verelim, turistik bir belde, tertemiz bir Hadırlı yaratalım. Sizlerin de benim yanımda olacağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü gelecek için başka çaremiz yok. Hadırlı bu düzeni hak etmiyor. Benim için, ‘Almanya’da yaşamış buraları bilmez’ endişesinde bulmayın. Şüpheniz olmasın, en az sizin kadar buraları biliyor, nerede ne yapılacağını çok iyi anlıyorum.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor