HAVA LİMANIMIZ NE GÖKTE NE DE YERDE

Adana Şakirpaşa Hava Limanı dile gelse de şarkı söylemeye kalksa, herhalde Elveda Meyhaneci’yi tekrarlayıp duracaktır. O sözlerden bir kısmını anımsayalım:

Ne yerde ne gökteyim bir garip seferdeyim
Aşık mıyım ben neyim sarhoş olamıyorum
Aynı kadeh aynı mey bir tat alamıyorum
Allahım bu nasıl şey sarhoş olamıyorum.

Formun Üstü

AYNEN BÖYLE!..

Çukurova Hava Limanı yıllar önce icad edildikten bu yana Adana Tesisleri için saygıdeğer yetkililerimizden duyduklarımız şöyle:

– Kapanacak!..

– Hayır açık kalacak!..

– Kapanacak!..

– Hayır açık kalacak!..

– Kapanacak!..

Belli ki bu muhaverenin bittiği de yok biteceği de yok. Tıpkı şarkıdaki gibi: Aynı kadeh, aynı mey, bir tat alamıyoruz… En son sözü Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu Adana  tesislerimizin kapatılıp kapatılmayacağı sorusunu cevaplarken, “Adanalı ne isterse o olacak” demişlerdi. Başta Sevgili Rifat Söylemez olmak üzere, bazı gazeteci dostlar bu sözü “Müjde” olarak algıladılar. Bize gelince, o kadar iyimser karşılayamadığımız için Sayın Bakanın sözlerini “SARI IŞIK” olarak niteledik. Yani, ardından Kırmızı da yanabilir, yeşil de…

Aslına bakarsanız “Adanalı ne isterse” söylemi pek de yerine oturmuyor; çünkü Adanalının ne istediği besbelli… Yıllardır aynı şeyler söylenegelir. Köşemize gelen yüzlerce yorum ve “kalsın” bağlamındaki ifade sahiplerinin isimlerini de günlerce ve çarşaf çarşaf açıkladık. Sayın Bakan, AKP İl Yöneticilerinden rahatlıkla öğrenebilirdi Adanalının ne istediğini.

KALMALI DERKEN SÖYLEDİKLERİMİZ

  • Adana lanetli mi ki Radyo ile başlayan tesis ve kurum göçü durmuyor. Sadece 3 milyonluk Adana değil, çevre il ve ilçelerle birlikte 6.5 milyonluk hinterlanda hitap eden liman kalmalı. Yapılmış, yapılmıştır; yeni liman da işlesin, Şakirpaşa da…
  • 1937’den bu yana hava muhalefeti nedeniyle tek bir gün kapanmayan tek liman Şakirpaşadır.
  • Altyapısı her türlü havacılık faaliyeti için gelişmiştir.
  • Türkiye’de NATO apronlu tek limandır.
  • Güneybatı yönünde pistin uzatılabileceği uygun alanlar mevcuttur.
  • Tek eksiği, çağdaş boyut ve dizaynda terminal binasından mahrum bırakılmış olmasıdır…
  • Yeni Hava Limanı Kuş cennetlerinin bulunduğu alanların hemen yanında olduğu için risklidir. Son yıllarda kaydedilen pek çok uçak kazasının nedeni havadaki kuşlar olmuştur…

Hepsi bu kadar değil; daha pek çok sözlerle Adanalı kendi tesislerinin açık kalmasında ısrarlı. Bu ısrarı kanıtlamaya gerek olmadığını Sultan Palamut Hazretleri bile bilir.

Derdimiz şu; havaalanımız 29 Ekim’de faaliyetini durduruyor mu, durdurmuyor mu…  Anladığımız ise şu: Limanımız şu anda ne gökte, ne yerde… Askıda bir yerde… Bakalım hangi babayiğit son sözü söyleyecek… Kentsel zamanlama ile değerlendirecek olursak, “29 Ekim’e sadece dakikalar kaldı” diyebiliriz.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor