HAVALİMANIMIZI KAPATMAYIN

KARALAR ÇAĞRIDA BULUNDU

Çukurova Bölgesel Havalimanı hizmete girdikten sonra Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmak istenmesine Adanalıların tepkisi sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabı üzerinden çağrıda bulundu, Adanalılar, Şakirpaşa Havalimanı önünde buluştu. Havaalanı girişinde yapılan açıklamaya, Çukurova, Seyhan ve Ceyhan ilçe belediye başkanları, CHP Milletvekilleri  Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları, meslek odaları temsilcileri ve çok sayıda  yurttaş katıldı.

BU HAVALİMANI ADANALILAR İÇİN ÖNEMLİ

Adana’nın daha önce TRT, Karayolları ve Devlet Demiryollarını kaybettiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, “Giden her kurum hem gelir hem istihdam kaybı anlamına geliyor. Adana ve Mersin nüfusu mültecilerle birlikte 6 milyon. Rize’nin nüfusu 350 bin, Trabzon’un nüfusu 850 bin. Orada iki havaalanı oluyor. Ülkenin her bölgesinde ne ihtiyaç varsa yapılsın ama 6 milyon nüfuslu iki kente, iki havaalanı fazla değil. Bu havalimanı Adanalılar için önemli. Havalimanımızı kapatmayın” dedi.

 

ADANA (BÖLGE)-Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP´li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer, Mersin´in Tarsus ilçesinde inşaatı devam eden, yap-işlet-devret modeli ile işletilecek Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin tamamlandıktan sonra kapatılacağını belirttikleri Adana Havalimanı önünde toplandı. Adana Havalimanı´nın kapatılmamasını isteyen Başkan Zeydan Karalar, Rize´nin 350 bin, Trabzon´un 850 bin nüfuslu olmasına rağmen bölgede 2 tane havalimanı olduğunu kaydetti. İhtiyaç duyulan yatırımlara karşı çıkmadıklarını belirten Başkan Karalar, Adana, Mersin ve Osmaniye´nin toplam 7 milyon nüfusa sahip olduğunu, bölgede hizmet verecek 2 havalimanının fazla olmadığını söyledi. Başkan Karalar, “Havalimanımızı kapatmayın. Burası Adana´nın stratejik önemine katkı koyuyor ve vatandaşlarımız için çok önemli. Adanalıların bütün olarak havalimanının kapatılmamasını istemesi çağrısına yöneticilerimizin olumlu yanıt vereceğini bekliyorum. Öyle yapacaklarına inanıyorum. Buranın uluslararası havalimanına sahip olması için pistlerin uzaması lazım diyorlar. Eğer pistlerde sıkıntı varsa teknik olarak uzatma noktasında yardımcı olabiliriz. Ne katkı gerekiyorsa biz onu koymaya hazırız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor