HIDIR ÖĞRETMEN UNUTULMADI

HABER: POLEN ÖZBOZDOĞANLI

ADANA (BÖLGE)-Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hıdır Ünverdi vefatının birinci yıl dönümünde Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından organize edilen çeşitli etkinliklerle anıldı. Anma etkinlikleri sırasında duygusal anlar yaşandı.

İlk etkinlik adının verildiği Öğretmen Hıdır Ünverdi Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Hıdır Ünverdi’nin özgeçmişi ve fotoğraflarının bulunduğu köşe dualarla açıldı.

Daha sonra Nezihe Yalvaç Turizm ve Uygulama Oteli’nde bir anma programı düzenlendi. Programa Ünverdi’nin eşi, çocukları ve ailesi, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve eşi, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, şube ve ilçe yönetimleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Yüreğir İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü, Ünverdi’nin çalışma arkadaşları ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Hıdır kardeşimle hem eğitim hayatında hem de sendikal mücadelemizde birlikte çalıştık. Vefatını ilk duyduğumda ailemden birisini kaybetmiş kadar üzüldüm. Eğitim camiası içerisinde Adana için çok önemli bir değerdi. Genç yaşta kaybetmiş olmak da bize çok büyük bir acı verdi” ifadelerini kullandı.

Adana’ya üç ay önce atandığını ve bu nedenle Hıdır Ünverdi ile hiç çalışma fırsatı bulamadığını söyleyen Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da; “Hıdır Öğretmen ile ilgili kiminle konuşsam hep güzel şeyler söyledi. Hep başarılarından ve samimiyetinden bahsettiler. Keşke böyle değerli bir insanla birlikte çalışabilseydim. Onun ideallerini gerçekleştirmek için bayrağı teslim ettiği arkadaşlarıyla birlikte var gücümüzle çalışacağız. Geride bıraktığı manevi mirasa sahip çıkacağız” dedi.

Programda son olarak kürsüye Hıdır Ünverdi’nin eşi Zübeyde Ünverdi çıktı. Gözyaşlarını tutmakta zorlanan Zübeyde Ünverdi eşinin sadece ailesine karşı değil akrabalarına ve arkadaşlarına karşı da her zaman müşfik bir insan olduğunu ve hiçbir zaman sinirlendiğini görmediğini vurgulayarak; “Acımız hala ilk günkü gibi taze ancak bugün buraya toplanan insanlar sayesinde görüyorum ki Hıdır Bey’in geride bıraktığı aile çok kıymetli ve büyük bir aile. Başta eşimin vefatında ilk aradığım insanlardan birisi olan Mehmet Sezer Başkanım olmak üzere bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” ifadeleri kullandı.

Programın son bölümünde Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Zübeyde Ünverdi ve çocuklarına Hıdır Ünverdi ile çekilmiş bir fotoğrafın tablosunu hediye etti.

Hıdır Ünverdi için son program vefat yıldönümünde Kabasakal’daki mezarı başında yapıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program dualarla son buldu.

Hıdır Ünverdi, Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Covid-19’a yakalanmış ve bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor