İletişim sektöründe DATES farkı

ÖZEL İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 (553) 619 54 57 – 0 (553) 843 57 63

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Akıllı cep telefonları ve bilgisayarlar, yaşadığımız dönemde hayatımızın bir parçası değil, bütünü haline geldi. “App” olarak bilinen uygulamalar sayesinde elektronik postaları okumak, banka işlemlerini yapmak, internet üzerinden alışveriş gibi birçok özelliği olan bu aletler, yakın gelecekte, gündelik hayatta ihtiyaç duyduğumuz bütün beklentilerimizi karşılayacak gibi görünüyor.  Adanalıların da bildiği üzere, bu şehirde iletişimin kalbi, Çakmak Caddesi’nde atıyor. Yeni bir cihaz veya ona uygun aksesuar satın almak isteyen veya tamire ihtiyaç duyanlar, Çakmak Caddesi kalabalığının, yüzde 70’ini oluşturuyor.

HER BÜTÇEYE UYGUN ÜRÜNLERE RASTLAMAK MÜMKÜN

Kalabalığın arasına karışarak, yenilik keşfetme peşindeyiz. Karşımıza DATES İletişim çıkıyor. Elektronik ürünleri en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla tüketiciye ulaştırmak üzere kurulan DATES İletişim, cebimizde taşıdığımız teknolojiyle alakalı bütün ihtiyaçlara hizmet verebilecek bir konsept ile sektöründe fark yaratıyor.  Telefon, tablet, bilgisayar, aksesuar ve tamir merkezi kapsamında, geniş bir yelpazeye sahip olan DATES İletişim, profesyonel bir kadro ile Davut Ateş ve Kerem Erden tarafından işletiliyor. Çakmak Caddesi, Ev Shop mağazası karşısında yer alan DATES İletişim, yol üzerinde olmanın avantajıyla, vatandaşı Çakmak Plaza’ya girip dükkan dükkan dolaşma zahmetinden de kurtarıyor. Sıfır ve ikinci el ürün satışları yapan mağaza, her bütçeye hitap edebilen bir yapıya sahip. Davut Ateş ve Kerem Erden’i bir arada bulmuşken, bir müşterinin aklından geçebilecek bütün soruları kendilerine yöneltiyoruz. Sorularımıza içtenlikle ve samimiyetle cevap veren firma sahipleri, ricamızı da geri çevirmeyip, bu röportaj marifetiyle giden okurlarımıza, bütün ürünlerde yüzde 10 indirim sağlama nezaketinde bulunuyor. Kendilerine okurlarımız adına teşekür ediyoruz.

Son dönemde ikinci el cep telefonu pazarına olan ilgi gittikçe arttı. Bu nedenle, ikinci el telefon alırken dikkat etmemiz gerekenler konusunda bizleri bilgilendirir misiniz?

Hem gelişmiş özellikleri olan hem de uygun fiyata sahip ikinci el bir telefona sahip olmak için dikkat etmeniz gereken bazı faktörler var. En ufak bir dikkatsizlik bile bütçenize büyük zararlar verebilir. Yapmanız gereken ilk şey almak istediğiniz ikinci el telefonun sistemde kayıtlı olup olmadığını kontrol etmektir. Sistemde kayıtlı olmayan ya da satın aldığınız kişiden başkasına ait görünen telefonlar başınıza büyük işler açabilir. Bunun için telefonu satın aldığınız yerin güvenli olması oldukça önemlidir. İkinci el telefon alırken dikkat etmeniz gerekenler, cihazın satın alındığı yerin güvenli olması ve hasar kontrolüdür.

Hasar kontrolünü nasıl yapabiliriz?

İlk anda ekranı ve dokunmatiği test etmelisiniz. Ekran üzerinde çatlak olup olmadığına bakın. Ufak bir çatlak, daha sonra büyük bir kırığa dönüşüp size büyük masraflar çıkarabilir. Bütçenize daha uygun diye aldığınız ikinci el telefon için tamiratıyla birlikte sıfırıyla aynı parayı ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ekran kontrolünü yaptıktan sonra, tuş kilidini açarak dokunmatik sistemin algı hızını da test etmelisiniz. Bunun için ekrandaki sekmelere dokunmanız ve menüler arasında ekranı kaydırarak geçiş yapmanız yeterlidir. İkinci el telefon alırken dikkat etmeniz gerekenler konusunda ekran kontrolü, size cihazın tamirat ve hasar geçmişiyle ilgili de önemli bilgiler verir. Alacağımız cep telefonu modelini bile çoğu zaman görüntü kalitesine göre belirlediğimiz günümüzde, kamera kontrolü oldukça önem taşır. Bunu yapabilmek için ikinci el telefon size ulaştığı an fiziksel yapısına baktıktan sonra kamera işlevini deneyin. Önce kamerayı açıp birkaç fotoğraf ve video çekin, daha sonra bunlara bakarak görüntü kalitesini ve lensleri test edin. Fotoğrafı yakınlaştırıp uzaklaştırarak ekranda ölü piksel veya sensörde bir sorun olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Portre ya da flaşlı modda fotoğraflar çekmeyi deneyerek cihazın kamera kalitesi konusunda daha kapsamlı bir fikre sahip olabilirsiniz. Telefonla gerekli iletişimi kurabilmek için mikrofonun kalitesi de oldukça önem taşır. Bunu kontrol etmek için de  hattınızı takıp yakınlarınızı arayabilirsiniz. Aynı zamandai, ses kaydı yapıp daha sonra dinleyerek de bu testi yapabilirsiniz. Bu şekilde,  ‘’Sesiniz karşı tarafa net bir şekilde ulaşıyor mu ya da seste herhangi bir bozulma oluyor mu?’’ sorularına cevap bulmuş olursunuz. Bu denemelerle, telefonların en sık kullanılan kamera ve mikrofon işlevlerinin sağlam olduğundan emin olarak cihazı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Cep telefonumuzu veya elektronik cihazımızı tamirciye verirken, nelere karşı dikkatli olmamızı tavsiye edersiniz?

Telefonunuzun hasarını onarmak için birden fazla tamir merkezi ile görüşüp fikir edinin. Tamir yöntemleri ve fiyat konusunda farklı bilgiler almanız muhtemeldir. Ehil olmayan bir serviste telefonunuz düzgün bir şekilde onarılamayabilir, ya da farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden farklı servislere gidip süreç hakkında bilgi edinmeli ve telefonunuzu buna göre vermelisiniz. Mümkünse bizim gibi garantili servislere giderek, daha sonra çıkabilecek herhangi bir sorun konusunda önleminizi alabilirsiniz. Teknik servise gittiğinizde, cihazınızda meydana gelen bütün sorunları anlatmayı unutmayın. Telefonunuzu yere düşürdüyseniz, kırılan ekranınızın yanında, telefonda çalışma hataları da meydana gelmişse, bunu söylediğinizden de emin olun.  Telefonunuzu geri aldığınızda onarılmamış özelliklerle karşılaşmak istemezsiniz. Bu nedenle, bütün hasarları ve sorunları servise doğru bir şekilde açıklayın. Bu, servisin bütün sorunları daha kolay tanımlamasına ve düzeltmesine yardımcı olacaktır. 

GÜVENLİK ÖNEMLERİ ALIN

Telefonları bu kadar sık kullanmanın sonucu olarak telefonda birçok fotoğraf, belge, uygulama, telefon numarası vb. veriler barındırıyoruz. Bu söz konusu özel verileri teknik servisteki çalışanlarla paylaşmak istemeyebilirsiniz.  Telefonunuzdaki verilerin silinmemesi için yedeğini almak ve başkalarının özel bilgilerinize ulaşmamasını sağlamak için de telefonunuza parmak izi ve ekran kilidi eklemek işinize yarayabilir. Bazı durumlarda telefonunuzun tadilattan sonra test edilmesi ve bu yüzden ekran kilidinizin olmaması gerekir. Böyle durumlarda fotoğraf galerisine, mesajlarınıza ve korumak istediğiniz bölümlere ayarlardan şifre ekleyerek de farklı insanlar tarafından görülmesine engel olabilirsiniz. Hiç riske girmek istemezseniz telefonunuzu teknik servise vermeden önce sıfırlamak en kesin çözümdür. Ayrıca, telefonunuzu servise vermeden önce SIM kartınızı da çıkarmayı unutmayın. Böylece hem kartınızın yanlış kullanılmasını engellersiniz hem de telefonunuz tamir olana kadar SIM kartınızı başka telefonda kullanabilirsiniz.

IMEI NUMARANIZI KONTROL EDİN

Bunun yanı sıra, telefonunuzu güvendiğiniz servislere vermenizde fayda var. Telefonunuzun yasa dışı işlere karıştırılması riskinden kaçınmak için, IMEI numaranızı not etmek akıllıca bir karardır. Ayrıca telefonunuz bir yanlışlık olur da telefonunuz aynı markaya, aynı modele ve aynı renge sahip olan başka birine teslim edilirse, akıllı telefonunuzu IMEI numaranızla tanımlayabilirsiniz. Böylece telefonunuzu daha hızlı bulabilir ve geri alabilirsiniz. 

Kılıflar da, cihazın korunmasında önemli bir faktör oluşturuyor. Bu konuda ne gibi tavsiyeleriniz olacak?

Cep telefonu için kılıf almak isteyenler, genel olarak cihazlarının hem daha iyi korunmasını hem de şık görünmesi ister. Kılıf tercih edilirken dayanıklı ürünler seçmeye özen göstermek gerekiyor. Çünkü cep telefonu, çarpma ve darbelere karşı hassas olabiliyor. Kılıflar sayesinde ise daha sağlam bir hale geliyor. Korunaklı kılıf modelleri tercih etmeye dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Cep telefonu için kılıf alacak olan kişiler, kendi telefonlarının marka ve modeline uygun bir seçim yapmalıdır. Çünkü her marka ve modele göre özel telefon kılıfları üretilerek kullanıma sunulur. Bununla birlikte birçok cep telefonu kılıf çeşitleri mevcuttur. Bu yüzden kılıf alınırken estetik ve şık bir ürün tercih etmeye fazlasıyla dikkat edilmelidir. Şık kılıf modelleri daha güzel durduğu için telefonlarda çok fazla kullanılan aksesuarlar arasında yer alır. Cep telefonu sahipleri, bunlar ve benzeri şeylere dikkat ederek kılıf alımı yapmalıdır. Aynı zamanda seçilen kılıfın kaliteli olmasına da özen göstermek gerekir. Tasarımın, cihaz ile uyumlu olmasına da dikkat edilmesi faydalıdır.

Son olarak, bu röportajı aracılığıyla sizlere ulaşan okurlarımız için özel bir indirim sağlamanız mümkün olabilir mi?

Mağazamızda yer alan bütün ürünleri kapsayacak şekilde, yüzde 10 üzerinden net bir indirim uygulayabiliriz.

Vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim

Biz teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dileriz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor