İNSANLIK, BU İNSANDAN İNSANLIĞI ÖĞRENEBİLSE

İyiler, ne iyi ne kötüler ve kötüler… Dünyayı dünya yapan temel üç karakterle dünyanın her yanında karşılaşabiliyoruz. İnançlı olması ya da olmaması, falan dine veya filan mezhebe bağlı olması hiç fark etmez… Az da olsa, öyle din bezirganları biliyorum ki, başkalarının içten inanışlarını kendi sermayesi olarak kullanıyor ve akla gelebilecek türlü-çeşit pisliği marifet kabul ediyor. Yine, öyle ateistler gördüm ki, iyiliği vicdana katık yapmış.

Bugün, yabancı bir yayında görüp yaptıklarıyla aşırı duygulandığım birini tanıtıp insanlığını paylaşmak istedim. Kuşkum yok, bu kişi, sizin de duygularınızı ürperterecektir.

Adı, Sadio Mane… Senegalli futbol oyuncusu. Daha doğrusu futbol yıldızı. Yıllık kazancı 10,1 milyon dolar (136 Milyon TELE eder). Yani, her ay yaklaşık 842 bin dolar geliri var. Bölelim 30’a, demek ki günlük kazancı 28 bin dolar. Yazı ile: YİRMİSEKİZ BİN DOLAR. Bizim paramızla Allah’ın her günü cebine 378 bin TELE para giriyor. İyi para!.. Bu insanın hayali bile güç lüks içinde yaşaması beklenir değil mi!.. Dönümlerce bahçe içinde villası, ısıtmalı-soğutmalı havuzu, hizmetçileri, sevgilileri, yatları, jetleri, vesaire, vesaire… İnanmak zor ama, Sadio Mane ekranı çatlak eski bir telefon kullanıyor. Marka giysisi, pahalı boyları falan da hak getire…

Uzatmadan, geliniz bu yıldız futbolcunun söylediklerine kulak verelim. Şöyle anlatıyor kendini…

“Neden 10 Ferrari, 20 elmas saat ve iki jet uçağı isteyeyim ki?

Çocukluğumda açlıktan öldüğümü hissettiğim günlerim oldu. Tarlalarda ölesiye çalıştım. Okula gidemedim. Futbol merakım vardı ama ayakkabıyla değil, yalınayak oynayabiliyordum. Şimdi ise çok kazanabiliyorum ve artık insanlara yardım edebiliyorum. Lüks içinde caka satmak yerine, okullar inşa etmeyi, fakirlere yiyecek ve giyecek vermeyi yeğ tutuyorum. Okullar yanı sıra futbol sahaları yaptırdım.  Senegal’in çok yoksul bölgelerinde insanlara iş yaparak para kazanabilecekleri yatırımlar da yapabiliyorum.

Birçok yoksul aileye de ayda 70 Avro vererek ekonomilerine katkıda bulunabiliyorum. Benim için zenginlik de bu, lüks yaşam da bu…”

Dedim ya, garibimin eski model telefonu var ve onun da ekranı çatlak… Bir de kendi ülkemizde paraya doymayan, görmemişken milyarlara kavuşan tipleri düşündüm de, içim bayağı şey oldu yani.

SADIO MANE: Yılda 136 Milyon Lira karşılığı para kazanan yıldız futbolcu ekranı çatlak eski telefon kullanıyor ve marka giysisi yok.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor