KARALAR: MARATON KENTİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Geleneksel olarak gerçekleştirilen “11.Kurtuluş Kupası Adana Yarı Maratonu” için kayıtlar başladı. Maratona Adana dışından da, Türkiye genelinde ünlü Türk atletleri de kayıt yaptırdı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, BÖLGE GAZETESİ’ne yaptığı açıklamada, 10 Ocak 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek maratonun aslında uluslararası yarışma programına alındığını, ancak dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle bu sene yabancı sporcuların maratona katılamayacaklarını söyledi.

Atatürk Parkı önünde startını Vali Süleyman Elban, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ile verecekleri ifade eden Karalar, şöyle devam etti:

“Marka olan 5 Ocak Kurtuluş Maratonu’na  bu sene pandemi nedeniyle belki katılım az olabilir. Sporcu, antrenör ve diğer görevlilerin sağlığını ve güvenliğini çok önemsiyoruz. Bu bağlamda;  bazı yolları araç trafiğine kapatılmasını sağlayacağız. Ayrıca, salgın kurallarını ön planda tutacağız ve buna uyulması konusunda gerekli önlemleri alacağız. Kayıtlar yaklaşık 20 gün önce başladı. 21 kilometrelik maratona bayan ve erkek sporcuların yanı sıra masterlarda katılacak. Maratona katılan sporcular yarış güzergâhı üzerinde Roma döneminde yapılan tarihi taş köprü, küçük ve büyük saat meydanı, tarihi kız lisesi binası, Seyhan Nehri, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ve Sabancı camii gibi önemli mekânları görme fırsatı yakalayacaklar. Yarış ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladık. İtirazların önüne geçmek için tüm yarışmacılara göğüs numarasının yanı sıra derecelerini belirlemek için çip dağıtacağız. Yarışma sonrasında dereceye giren sporculara toplam 132 bin TL ödül dağıtacağız. Maraton kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.”

-SLOGAN “SAĞLIK CALIŞANLARINA VEFA”

Karalar, Kurtuluş Maratonu’nda pandemi döneminde büyük özveride bulunan hatta vefat eden sağlıkçılara dikkat çekileceğini belirterek, “Yarışmanın sloganı ‘sağlık emekçileri için koşuyoruz’ olacak.  Sağlığımız için tüm riskleri göze alarak savaşanlara saygılar sunuyoruz. Onların hakkını ödeyemeyiz” dedi.

Maratonda, kadın ve erkek elit sporcuların 20 yaşından büyük olması gerektiği, masterlarda ise, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59 ve 60-64 yaş aralığında olacak.

Bu arada, maratonda yarışma direktörlüğünü Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Atletizm Federasyonu adına Teknik Delegeliği Faruk Çetin Cıngıllıoğlu’nun yapacağı maratonda 40 kadar hakem görev alacak. Teknik toplantı, göğüs numarası ve çip dağıtımı 9 Ocak Cumartesi günü, ödül töreni ise 10 Ocak Pazar günü Atatürk Parkı bünyesinde bulunan 75. Yıl Sanat Galerisi Salonu’nda gerçekleştirilecek   (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor