KIZILAY, 2 KARDEŞE PLAKET VERDİ

(HABER MERKEZİ)-Adana’nın ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunan Sultan Ahmet Oğulları Şirketinin sahipleri Mehmet Sıddık Sözügeçer ve Aşık Büyükbaş kardeşler her yıl Ramazan ayında geleneksel hal getirdikleri iftar yemeği geleneğini sürdürdü.  Kızılay tarafından plaketle ödüllendirilen Sözügeçer ve Büyükbaş kardeşler, her yıl binlerce vatandaşa iftar yemeği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Rabbim bu mübarek Ramazan ayının hürmetine, ülkemize, milletimize, birlik, beraberlik ve huzur getirmesini diliyoruz” dedi.

MİTİNG GİBİ İFTAR

Adana’nın saygın işadamlarından Mehmet Sıddık Sözügeçer ve Aşık Büyükbaş kardeşler, Yeşilyurt Mahallesinde düzenledikleri iftar programına CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile çok sayıda siyasetçiyi de davet etti. Binlerce vatandaşın katıldığı iftar sonrası konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ben, bir iftar yemeğine davet edildiğimi düşünmüştüm. Burada adeta miting düzenlenmiş. Sıddık ve Aşık kardeşlerime teşekkür ediyorum. Beni böylesine güzel bir toplulukla bir araya getirdiğiniz için ben sizin bir kardeşinizim. Tek başıma nereye istersem gidiyorum. Asla arkamda kalabalıkla gitmem, gideceğim her yer beni tanır, beni kucaklar. Çünkü ben sizden biriyim. 1 Nisan’dan sonra Adana hizmetin alasını görecek. Adana’yı ve sizi çok seviyorum. ‘Adana Adana’ diyoruz başka da bir şey demiyoruz. Bu kalabalığı görünce çok mutlu oldum” dedi.

‘SEYHAN’I BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Av. Oya Tekin de iftar programında  sosyal projelerini anlattı. Av. Oya Tekin, “İftar programında bizi bu güzel toplulukla bir araya getiren Mehmet Sıddık Sözügeçer ve Aşık Büyükbaş kardeşlere teşekkür ediyorum” dedi. Göreve geldiğinde planladıkları projelerin genel hatları ve yönetim felsefesinin ne olacağını anlatan Av. Tekin, bir aktivist ve çeşitli STK’larda yaptığı çalışmalar ile gönüllü avukatlık yaptığı alanlardaki hizmetlerinin Adana kamuoyunda ilgili çevrelerce bilindiğini, belediye yönetiminde de bu felsefenin hakim olacağını söyledi. Av.Tekin,  “Adaletli, insan haklarına saygılı, yaşanabilir bir Seyhan’ı hep birlikte yöneteceğiz. Bunun nasıl olacağını göreceksiniz ve bir çok alanda Seyhan Türkiye’de sosyal demokrat belediyecilik örneklerini veren bir şehir olacak” dedi.

KIZILAY’DAN PLAKET

Kızılay Seyhan ilçe Şubesi de Kızılay’a yaptıkları yardımlar ve verdikleri iftarlar nedeniyle Mehmet Sıddık Sözügeçer ve Aşık Büyükbaş kardeşlere plaket verdi. 2 kardeş, “Sultan Ahmet Oğulları olarak her daim Türk Kızılay’ı na destek olmaya devam edeceğiz. Ne zaman nerede olursa olsun biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bizlere bu güzel programımızda bu plaketleri layık gören Türk Kızılay Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca başkanımıza ve bizleri yalnız bırakmayan Haydar Şengül kardeşimize teşekkür ediyoruz” dediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor