KIZILAY İLE RAMAZAN BEREKETİ HER YERDE

(HABER MERKEZİ)-Her yıl milyonlarca ihtiyaç sahibine “iyilik elini” uzatan Türk Kızılayı, bir yandan yurt içinde 6 Şubat depremzedeleri ile iftar sofralarında buluşurken, diğer yandan üç kıtadaki iftar programlarıyla Ramazan bereketini ve sevincini paylaşıyor.

Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, bu yıl  20 ülkede Ramazan Programı gıda dağıtımları yaparken, Filistin Gazze başta olmak üzere Somali, Senegal, Afganistan, Pakistan, Kırgızistan, Yemen, Suriye, Mısır ve Bosna Hersek’de 35 ayrı noktada toplam 445.000 iftar/iftariyelik dağıtımı yaptıklarını bildirdi.

Bosna Hersek’teki iftar programına katılan Saygılı, “Bir yandan yurt içinde, diğer yandan da üç kıtada 35 noktada iftar veriyor, yetimlerle ve ilk İhtiyaç sahipleri ile birlikte oluyor, Ramazanın bereketini paylaşıyoruz. Hamiyetperver milletimizin emanetlerini yerlerine ulaştırıyoruz” dedi.

Saygılı, Bosna Hersek’teki iftar programı sonrasında Bilge Kral Alia İzzet Begoviç’in ve Bosna şehitliğini de ziyaret etti.

  1. Dünya Savaşından sonra Avrupa’da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen ve 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srepsenita katliamından kurtulan annelerin  kaldığı huzurevini ziyaret etti. Burada  kalan yaşlılarla sohbet edip, gönüllerini alan Saygılı’nın ziyaretinde,  İki savaş görmüş yaşlıların hikayeleri duygu dolu anlar yaşattı.

Ramazan bereketini ve coşkusunu daha fazla kişiye ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, “Bu vesile ile tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Onların bağışladığı emanetleri dünyanın dört bir yanında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp, dualarında olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor