KORNERDEN 2 RAHAT GOL YİYEN ADANASPOR’UN SUSKUNLUĞU SÜRÜYOR

Spor Toto 1. Liginde Adanaspor, İstanbul deplasmanında grubun güçlü ekiplerinden Bereket Sigorta Ümraniyespor’a 2-1 yenilerek play-off hedefinden tamamen uzaklaştı ve taraftarını üzdü.

Son haftalarda Keçiören ve Menemenspor’a yenilen, geçen hafta sahasında Denizlispor ile golsüz berabere kalan Adanaspor, dün de grubun iyi takımlarından Bereket Sigorta Ümraniyespor’a rahat gollerle yenilmesi tepki gördü. Ümraniyespor bu galibiyetle Ankaragücü ile aynı puanda liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Kartal’ın kullandığı her iki kornerde Mrsic ve Alim’in kafa golleriyle 2-0 yenik duruma düşen turuncu-beyazlı ekip 45 dakika boyunca tek şutu 40. Dakikada Eren’den geldi. Bunu da gününde olan kaleci Burak çıkardı.

Her iki golde de Kaleci Karacıc ve savunmanın büyük hatası dikkati çekti. Kornerlerde ön ve arka direk paylaşmayan ve rakibe rahat kafa vurduran turuncu-beyazlı futbolcularda bu düşüşün nedenleri araştırılmalı.

Adanaspolu futbolcular maç boyunca sürekli yan ve geri paslarla kaleci Karacıc’ı de güç durumda bıraktılar. Hücumda çoğalamayan ve pozisyon ürütemeyen, kanatları yeteri kadar kullanmayan Adanaspor oyun düzeninin adeta beraberlik üzerine kurmuş gibiydi.

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar’ın devre arası uyarıların yanı sıra Ahmet Han, A. Cıss, daha sonra da Donkor ve Cem’i oyuna alması isabetli oldu. Turuncu-beyazlı ekip bu sıralarda rakip saha üçüncü bölgede daha çok görülmeye başladı. Ayrıca, özellikle Donkor direkt onbirde olmalıydı.

81. dakikada Tetteh’in golüyle Turuncu-beyazlı ekip umutlandı. A. Cıss ve Ahmethan Köse son dakikalarda mutlak 2 gol kaçırdılar. Bu arada, geçen haftadan başına darbe alan ve Ümraniye maçında da yine başından sakatlık geçiren Goran Karacıc  2-3 mutlak golü önledi.

Sait Karafırtınalar’ın duran toplardan dolayı goller yiyen savunma oyuncularını özel antrenmana alması , ön ve arka direk paylaşımını anlatması gerekiyor. Bir de sürekli kaptan değişikliği doğru mu?  Karacic, Cem, Celil bu kez de Benaser’e kaptanlık verildi. Liderlik, ağabeylik yapacak etkili isimler üzerinde durmak daha doğru olmaz mı?   

Adanasporlu futbolcular önümüzde ki karşılaşmada Erzurumspor’u yenerek kendilerine affetirmeleri gerekir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor