Küçük: Mumcu’yu saygıyla anıyoruz

ADANA (BÖLGE)-Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun bombalı suikastle katledilmesinin 26. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında Mumcu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı ve yeri doldurulamayacak büyük bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Aydın kimliği ve başarılı meslek hayatıyla gazeteci olmasının ötesinde Mumcu’nun ömrünü Türkiye’nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adadığını ifade etti.

Av. Küçük, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde aracına konulan bombanın patlatılmasıyla onu bu hayattan koparttılar. O bombanın Ankara’nın her yerinden duyulan ölüm gürültüsü, 26 yıl sonra bile hala kulaklarımızda ve yüreklerimizdedir. Araştırmacı, gazeteci, yazar Uğur Mumcu, yazıları ve eserleriyle kalemin kılıçtan keskin olduğunu ortaya koymuştur.

İnsanlara fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalarını öğütleyen Uğur Mumcu araştıran, sorgulayan ve korkusuzca mesleğini icra eden bir gazeteciydi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip ediyor, araştırıyor ve irdeliyordu. Günümüzde küresel aktörlerin güç yarışına girdikleri Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri çeyrek yüz yılı aşkın bir süre önce görmüş ve bunları korkmadan ortaya koymuş bir yazardı. O’nu susturmak isteyen hainler, kalleşçe düzenledikleri bombalı suikast ile canına kıydılar.

Hiç şüphesiz bu suikastın arkasındaki karanlık güçler Uğur Mumcu’nun üstlendiği araştıran, sorgulayan ve korkusuzca yazabilen düşüncelerini hedef almıştı.

Ancak şu da bilinmelidir ki, bu topraklarda Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen ve O’nun bu anlayışını benimsemiş, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına bağlı olan bizler var olduğumuz sürece hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar.

Türkiye bugün hala ayakta duruyorsa, Atatürk döneminde atılan temellerin sağlamlılığındandır. Atatürk devrimlerinin, Cumhuriyetimizin kazanımlarının sonuna kadar koruyucusu ve savunucusuyuz.

Bu düşüncelerle özgürlük, barış ve demokrasinin yılmaz savunucusu, basının onurlu ve korkusuz kalemi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 26. yıldında saygıyla anıyoruz.

Onun; “Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi” sözüne karşılık, bizde diyoruz ki; Unutmuyoruz, unutturmayacağız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor