Metin Göktepe unutulmayacak…

ADANA (BÖLGLE)- Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin, vefatının 23.yıldönümünde yayınladığı mesajda, “Metin Göktepe unutulmadı, unutulmayacak” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Gündemdeki bir haberi takip ederken, 8 Ocak 1996’da gözaltına alındıktan sonra dövülerek katledilen gazeteci Metin Göktepe’nin şahsında görevini yerine getirirken çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden tüm basın emekçilerini bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Basın mensupları her geçen gün daha zor şartlar altında çalışırken özlük hakları başta olmak üzere bir dizi baskı ve zorlukla karşı karşıya kalmaktadır. Halkın sesi, gözü ve kulağı olan, demokrasilerde 4.kuvvet konumunda bulunan basının görevini gerçek anlamda yerine getirmesinin önüne çıkarılan engeller bir an önce kaldırılmalıdır. 

Canları pahasına görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına yönelik baskı, tehdit, şantaj ve yıldırma çabaları, günümüzde de artarak devam etmektedir. Türkiye başta basın özgürlüğü olmak üzere insan hak ve özgürlükleri alanında dünyada alt sıralarda yeralmaktadır. Yazdıkları yazılar, çizdikleri karikatürler ve düşüncelerinden dolayı bir çok gazeteci cezaevlerinde tutulmaktadır. Bu tablo ülkemize yakışmamaktadır. Cezaevlerindeki basın emekçilerinin bir an önmce özgürlüklerine kavuşmaları en büyük dileğimizdir.

Haber peşinde koşarken hunharca katledilen Metin Göktepe’yi rahmetle anıyor, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması mücadelesindeki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor