MÜSİAD Başkanı Ömer Tekdemir, “İstişare kültürünü yaşatan bir belediyecilik istiyoruz”

MÜSİAD Adana’nın geleneksel hale getirdiği iftar programı yoğun ilgi gördü. Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adaylarının projelerini anlattığı etkinliğin açılışında konuşan MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, Adana’ya yakışan proje ve hizmetler beklediklerini belirterek, “Ayrımcılığın yapılmadığı, istişare kültürünün yaşatıldığı bir yönetim istiyoruz” dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)-Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu ve Yüreğir Belediye Başkan Adayı Halil Nacar, MÜSİAD’ın geleneksel iftar programında projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, şehir protokolü ve davetlilerin katıldığı iftar programının açılışında konuşan MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, seçimlerin huzurla tamamlanması temenni ettiklerini belirterek, “Yerel yönetim penceresinden baktığımızda Adanamızın daha fazla hizmete ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Hepimizin doğduğu, burada doğmayanların doyduğu, çocuklarımıza emanet edeceğimiz bu güzel şehir, potansiyeliyle Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden biri. Verimli toprağı, güzel iklimi, stratejik konumu, denizi, gölü, ırmağı, sanayi kültürü, zengin bir mozayiğe sahip insan kaynağıyla Adana, ülkemizin en yaşanabilir şehirleri arasında yer almayı hak ediyor. Bu güzel şehir ve bu şehrin yaşayanları her alanda her anlamda en iyi olmayı hak ediyor” dedi.

YARARLI HER PROJENİN YANINDA OLACAĞIZ

Adana’nın trafik, çarpık yapılaşma, hava kirliliği, yeşil alan yoksunluğu gibi temel sorunlar yaşadığına dikkat çeken Tekdemir, gelişmiş ülke yerel yönetimlerinin sadece altyapı ya da klasik belediyecilik hizmeti vermediğine dikkat çekerek, “Gelişmiş şehirler ortak akılla yönetiliyor. Bir şehirde işsizliğin azaltılması, kişi başına düşen gelirin artması yapılacak yatırımlarla doğrudan ilgili. Dolayısıyla yerel yönetimler bulundukları şehrin sadece altyapı yapan kurumları değil, tutumları ve projeleriyle gelecek belirleyen kuruluşlarıdır. Adana MÜSİAD olarak geçmişte olduğu gibi şehrimize değer katma çabası içerisinde olan yerel yöneticilerimize ve bu şehir için uygun bulunan projelere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu ve Yüreğir Belediye Başkan Adayı Halil Nacar’ın seçilmeleri halinde ilçelerinde gerçekleştirecekleri projeleri MÜSİAD üyeleri ve davetlilerle paylaştığı toplantıda konuşan Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, 1 Nisan’da Adana’nın istişare kültürü ve ayrımcılık yapmayan bir anlayışla yönetileceğini söyledi.

MÜSİAD HİZMET BİNASI İZNİ İLK İMZALARIMDAN BİRİ OLACAK

Mevcut yerel yönetim uygulamalarının ayrımcılığına dikkat çeken Kocaispir, “Kendinden bir önceki dönemde bu güzide STK’mıza yönetim binası için tahsis edilen yerde MÜSİAD’a yapı izni vermediler. Neden vermediklerini, ayrımcı tutumlarını biz biliyoruz. Öyle ki aynı yerde Adana Barosu ve AGİAD’ın da hizmet binası olacaktı. MÜSİAD’a verilmesin zihniyetiyle bu şehrin barosu da bir başka etkin STK’sı da mağdur edildi. Bunlar güzel hizmetler gelsin istemiyor. Size söz veriyorum Nisan ayında imzalayacağım ilk kararlar arasında MÜSİAD’ın hizmet binası izin evrakı olacak” dedi.

Ortadoğu Alüminyum, Adanus Plastik, Meydoor Çelik Kapı ve Altıneller Eğitim Kurumları’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen MÜSİAD Adana iftar programında konuşan Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam da MÜSİAD Genel Başkanlığı yapmış Prof. Dr. Ömer Bolat’ın Ticaret Bakanı olarak görev üstlendiği bir hükümette başarının kaçınılmaz olacağını Adana’nın da yerel yönetim seçimiyle bu başarıdan pay alması gerektiğini söyledi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor