Narenciye bahçeleri sular altında kaldı

Son birkaç gündür aralıksız yağan yağmur nedeniyle Adana’da bazı

narenciye bahçeleri ve seralar sular altında kaldı. Mağdur olduklarını belirten üreticiler, tarlalara ve seralara giremediler..


BAHÇELER SU ALTINDA KALDI

Adana’da son birkaç gündür aralıksız devam eden yağışlı hava özellikle üreticileri etkiledi. Kentin güneyindeki birçok narenciye bahçesinin sular altında kalması mahsulünü toplamak isteyen üreticileri etkiledi. Su seviyesinin yükselmesi ve bahçelere girilemez olması nedeniyle, yetişmiş ürünlerini toplayamayan narenciye üreticileri, “Topladığımız ürünleri bile sular altında bırakmak zorunda kaldık. Bir taraftan su basmış, çamur deryasına dönüşmüş bahçelerde ürünler telef olmak üzere” diye dert yandılar.

SERALAR DA YAĞMURDAN ETKİLENDİ

Karataş yolu üzerindeki birçok seranın da sular altında kaldığı, birçok seraya seviyesi yükselen yağmur suları nedeniyle girilemediği gözlendi. Hem ürünlerini toplayamayan, yetişmiş ürünlerini de tüketiciye ulaştıramayan seracılar, “Yağmura karşı aldığımız tüm önlemlere rağmen, aralıksız yağış ve su baskınları nedeniyle zor durumda kaldık. Ürünlerimiz şimdi seralarda kaderine terkedildi. Yetkililerden bu durumumuza destek olmalarını bekliyoruz” diyerek çözüm bulunmasını istediler..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor