Öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı

ADANA (BÖLGE)-Adana Veteriner Hekimler Odası, Özel Adana Çınarlı Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerine seminer verdi.  Seminerde hayvan hakları, hayvan sağlığı ve veteriner hekimliği hakkında bilgiler verilirken, öğrencilerin soruları yanıtlandı.

‘HAYVANI SATIN ALMAYIN, SAHİPLENİN’

Öğrencilerin talebi üzerine düzenlenen seminer, Oda Başkanı Nihat Köse, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Caner Alıç ve Veteriner Hekim Gülay Şahin’in katılımıyla, okulun konferans salonunda gerçekleşti. Çok sayıda öğrencinin hazır bulunduğu seminerde, öğrencilere hayvan hakları, hayvanların hastalık ve tedavi süreçlerinde izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere veterinerlik mesleğini anlatan Nihat Köse, hayvanların satın alınmayıp sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.  

‘ÖĞRENCİLERİN FARKINDALIĞI ARTTI’

Okul Müdürü Gül Yurdagül, ‘’Mesleğin tanınması ve hayvan sorumluluğu alma kapsamında, öğrencilerimizin bilgilendirilmesi için Veteriner Hekimler Odası’na seminer talebinde bulunduk. Kırmayıp kabul ettiler. Bu bizim için çok önemliydi. Öğrencilerimizin farkındalığını arttırdı. Seminerle birlikte öğrencilerimiz hayvan hakları konusunda sorumluluk almakta daha istekli oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor