Okul tatili

Ali AKILLI

Hayat bizlerin damarlarındaki kanı bile emerken bir bakmışız her şey bitmiş. Sadece çocukluğumuz kalmış aklımızda. O çocuğun elini hiç bırakmadım. Hele okul tatillerinde.
***
Yaz mevsimi gelince özgürlüğün resmigeçidi başlardı sokaklarda. Hele okullar tatil olunca.
Ateşböceklerini yakından gördük, şimdi gören varsa söylesin. Çeşmelerin önünde su perileri, su küçüğe düşerdi şimdi ölümler düşüyor. Sefalet çaresizlik ve korku da caba!
***
Yol kenarından gelincikler fışkırırdı. Müteahhitlere gelin oldular. Öğle güneşinin gölgesi bilgelik saatleriydi çocuklara. Üzerinde bütün masum oyunları oynadığımız topraklarımızın tapusunu gökyüzünden almıştık. Elimizden aldılar. Panik ataklarımız yoktu. İçine düştüğümüz en derin kuyuları bugünün teknolojisine değişmem.
***
Bir heceyle hoş gelen insanlara bin sevdalı cümleler kurulurdu sevgi dolu. Yoksullara kurulurdu sofralar. Anaların göğsünde sıradağlar. Çaresizliğin kumaşlarından en güzel elbiseleri dikerlerdi çocuklarına. Kimse kimseyi izlemez, kimse kimsenin mektubunu açmazdı.
***
Sonra kötü insanlar çıktı ortaya, çoğaldıkça çoğaldılar, suları çekildi ırmakların. İnsanlığın kanı çekildi.
Bileylenmiş cümlelerle yolu kesildi sevginin ve saygının. Güzellikler eski zaman hikayelerinde kaldı.
Ama o hikayelerin hükmü kalmadı soysuz televizyon dizilerinin yanında.
***
Kendime nerede rastlarsam peşinden gidiyorum. Eski zaman insanlarının yüzündeki çizgilere bakıyorum. Ve anlıyorum ki; her şey göçüp gitti bizden. Nefret palazlandıkça sevgi ve saygının itibarı kalmadı. Bu dünyada yıkanır oldu kötülüğün bulaşıkları! O kir vicdanlarda nasıl aklanır, onun sırrını öğrenemedik hala!
***
Çocukların fantastik maceralarında para özne değildir. Bizler hala içimizdeki çocukla misket oynuyor ip atlıyoruz. Parayı da 2 sene okul tatilinde kazanıyoruz. Su satarak!.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor