POZİSYON ÜRETMEYEN ADANASPOR LİDER KARŞISINDA BİR VARLIK GÖSTEREMEDİ

Adanaspor kendi sahasında 11 haftadır yenilmeyen lider Giresunspor karşısında pozisyon üretmediği gibi yeterli çabayı gösteremeyince 4-0 yenilmekten kurtulamadı.

Demirspor ile Altınordu karşısında berabere kalan umut verici futbol sergileyen turuncu-beyazlı ekip, lider Giresunspor karşısında bazı talihsizlikler yaşadı. Takım arkadaşı Donkor ile çarpışan kaleci Karacic göğüslerine aldığı darbe ile ciddi sakatlık geçirdi. Bu sıralarda ilk yardımı Adanaspor ile Giresunspor’un sağlık görevlilerin birlikte müdahale etmeleri beğeniyle karşılandı. Karacic’e 8 dakika tedavi yapılmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Yerine kaleci Burak geçti.

Giresunspor’da tüm futbolcular sahada basmadık yer bırakmadılar. Çok koştular. Lider olmanın bilincinde davrandılar. Ters top oynadılar, ayağa pas yaptılar. Hücumda çoğaldılar. Rakip kaleyi çok rahatsız ettiler. Böylece farklı kazanmayı hak ettiler.

Sahanın iyilerinden Hüsamettin Tut orta ve şut karışımı attığı golde Kaleci Karacic’in büyük hatası vardı. Sanıyorum biraz da güneş yanılttı. Son yıllarda kalecilerin güneşten korunmak için şapka takmadıklarını gözlemliyorum. Belki Karacic’te şapka olsaydı golü çıkarabilirdi.

Karacic’in sakatlığı nedeniyle oyuna alınan Kaleci Burak’ta 2 golü önlerken, İbrahima Balde ve Sergen’in gollerine müdahale edemedi ve çok da rahat goller yedi. Kaptan Hakan Çinemre’ninde ters vurarak kendi kalesine gol atması da büyük talihsizlikti. Elbette gollerde rakibin rahat oynamasına izin veren savunma oyuncularında büyük hatası vardı. 

Giresunspor’un teknik direktörü Hakan Keleş, karşılaşmadan önce “Adanaspor maçından galibiyetle dönersek süper ligi garantileriz” sözünü kullanmıştı. Türkiye liglerinde üst üste 12 hafta kazanan takım elbette hedefine ulaşır. Çünkü, Giresunspor, başkan, yöneticiler, teknik kadro, futbolcular ve diğer görevliler şampiyonluğa inanmış, kenetlenmiş, bunun gereklerini yerine getiren futbol sergileyen bir ekip görünümü verdi.

Adı halen belli olmayan yeni stat ne Adanaspor’a, ne de Demirspor’a yaradı. Turuncu-Beyazlı ekip büyük yara aldı. Bir şeyi merak ediyoruz. Adanaspor’da her ikisi de kaptanlık yapmış spor şehidi rahmetli babası Sami Bayraktar ile rahatsız olan amcası Vedat Bayraktar’dan dolayı göreve geldiğine memnun olduğumuz Emrah Bayraktar, maç konuşmasında Giresunsporlu futbolcular için “zengin, şımarık” sözcüğünü kullandı mı?

Ayrıca, rahat kart gören futbolculara ceza verecek mi? Farklı yenilgiyi, başka anlamda hezimeti nasıl savunacak. Dileğimiz her iki Adana takımının kaybedilen puanlardan dersler çıkarmalarıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor