RAMAZAN BAYRAMI COŞKUSU

HABER: KERİME LARA ALTUN

ADANA (BÖLGE)-Adanalılar’ın bayram sevincine ortak olmak, her kültürden insanımızla bayramı aynı coşku ile hep birlikte kutlamak amacıyla Adana Valiliği’nce baylaşma töreni gerçekleştirildi. Adana Valisi Dr.Süleyman Elban’ın evsahibi olduğu törene Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişçi de katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisinde bayram namazı sonrası düzenlenen programa kent protokolü ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberlik ruhunun dolu dolu yaşandığı bayramlaşma töreninde Bakan Kirişci ve Vali Elban, hemşehrilerimizin bayramlarını kutlayarak onlarla sohbet etti.

Bayramların insanları birbirine yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, topluma umut, sevgi veren, birlik ve beraberliği sağlayan çok müstesna günler olduğunu belirten Vali Elban, sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar temenni ettiğini dile getirerek tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı kutladığını söyledi.

Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Kirişci ise bayramların sevinç, mutluluk olduğunu aktararak huzur ve sükun içerisinde bir bayram geçirilmesi temennisinde bulundu.

Dün Eren Abluka-5 Operasyonu kapsamında Cudi Dağı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz için düzenlenen cenaze törenine katıldığını hatırlatan Bakan Kirişci “Şehitlerimiz; bu vatan, bayrak, aziz millet için gözlerini kırpmadan canlarını ve kanlarını feda etmiş kahramanlarımızdır. Onların makamları yücedir. Bütün şehitlerimize müteşekkir olduğumuzu, onların sayesinde bu ülkede nefes aldığımızı bir kez daha belirterek ‘ruhları şad olsun’ diyorum. Memleketimize içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikelere karşı ordumuzun, emniyet güçlerimizin, devletimizin bütün birimlerinin her zaman olduğu gibi bunlara gereken cezayı ve cevabı vermeye devam edeceğini bir kez daha belirtmek istiyorum.” dedi.

Önümüzdeki günlerde, ülkemiz açısından çok daha güzel, umut verici gelişmelerin olması temennisinde bulunan Bakan Kirişci konuşmasının devamında, “Bugünlerde biraz yağış dolayısıyla ülkemizin farklı yerlerinde bizim kendi tarım alanlarımızı ilgilendiren hususlarda bazı eksiklikler, yağıştan kaynaklı olumsuzluklar olabiliyor. Bunlar ülkemizin genel üretimini sarsacak boyutta olmayıp her zaman olduğu gibi beklenilen durumlardır. Daha büyük felaketlerden Cenabı Hak ülkemizi ve bütün ülkemizin varlıklarını muhafaza eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Oldukça neşeli anların yaşandığı bayramlaşma töreni; ilimizin sevgi, barış ve hoşgörü ortamının güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor