Ressam Çevirgen,”Sanat, ortak değerleri kapsar”

-Ressam Safter Çevirgen, “Sanat, insanların dili, dini, ırkı ve rengine bakmadan bu ortak değerler altında herkesi kucaklar ve birleştirici güç sağlar” dedi.

(HABER MERKEZİ)- Sanatın anlamı üzerine açıklamalarda bulunan Ressam Safter Çevirgen,”Sanat ortak deiğerleri kapsar” dedi.
Ressam Çevirgen, sanatın birçok açıdan insanların yaşamına etki ettiğini belirterek, “Sanat, Dünyayı anlamlandırmaya ve ona anlam kazandırmak için çabalıyor. Çocuklar başta olmak üzere her yaştan birey için kendini ifade etme yeteneğini ve yaratıcılığı geliştiriyor” dedi.
Sanatın insan hayatındaki öneminin bunlarla sınırlı olmadığını ifade eden Çevirgen, şunları kaydetti:
“İyi bir eser duyguları ifade ederken, estetik çabayı daha da derinden anlamayı sağlarken, yeni fikir ve deneyimlere açık olmaya yardımcı oluyor. Çağrışıma ve üretkenliğe katkı sağlıyor. Sanatın önemi, bilimsel araştırmalara da çokça konu olmuştur. Çeşitli türden sanat eserleri insan beyninin farklı bölümlerine eriştiği için zor kavramları öğrenme ve anlama açısından bilişsel gelişimi de desteklemektedir. Sadece kelimeler veya sayılar yerine, görsel/ işitsel bir format sağlayarak problemleri çözmeye ve daha karmaşık kavramları daha kolay anlamaya olanak tanıyor. Sanat, ortak değerleri kapsar. İnsanların dili, dini, ırkı ve rengine bakmadan bu ortak değerler altında herkesi kucaklar ve birleştirici güç sağlar.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor