RIFAT SÖYLEMEZ SORUYOR ZEYDAN KARALAR SUSUYOR!

Gazeteci Rıfat Söylemez, dünkü televizyon programında Adana Büyükşehir’de seçim talanının tüm hızıyla sürdüğünü öne sürerek, seçim propagandası için yaptığı tüm harcamaları Belediye’nin kasasından ödediğini, talanın hızla sürdüğünü, oy karşılığı halka belediyenin parasıyla halka poşetlerle kahve dağıttığını, 28 milyon 880 bin liranın yine belediyenin kasasından ödendiğini söyleyerek, bu iddialara cevap vermemesi ve sessiz kalmasının kabullenmesi olarak yorumlanıyor.

(HABER MERKEZİ)-Gazeteci Rıfat Söylemez, dünkü bir televizyon programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a belediyenin kasasındaki paraları, kendi seçimi için harcadığını, hizmete ayrılan paranın kendi geleceği için kullandığını iddia etti.

Konuşmasında  “Siyaset nedir sorusunu sormadan önce, siyaset ne değildir sorusunu sormak ve cevabını aramak, güzel ülkemizin ivedilikle halletmesi gereken sorunların başında gelir” diyen ve bunun nedenini “Gerçek mânada bir ülkede toplumsal ve politik yozlaşmanın bütün ilişkilere sirayet eden arka planını öğrenebilmek, bu sorunla yüzleşebilme cesaretini gösterme kabiliyetinde gizlidir” ifadeleriyle anlattı. Ünlü fransız düşünürü Michel Foucault’nun “siyasal olan hakikat ile ilgili olandır” sözünü alıntılayan Bayram, “Siyaset, adayların temsil karizmalarını bir endüstriye dönüştürerek, parti mekanizmasındaki hiyerarşinin muhtaçlık ilişkisine dönen bir bağlamı değildir” diyen, Söylemez, talanın tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Zeydan Karalar’ın algı operasyonunda kullandığı anketçisi Yöneylem firmasına her ay ödenen 1 milyon liradan sonra yeni skandallar birbiri ardına patlamaya devam ettiğini söyleyen Rıfat Söylemez, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Zeydan Karalar’ın propaganda amacıyla yaptığı tüm harcamaların parası Adana Büyükşehir Belediyesi kasasından ödeniyor.

Türkiye’nin işsizlik şampiyonu bir şehir olan Adana’da her gün binlerce anne çocuklarını aç uyutmak zorunda kalırken CHP Büyükşehir adayı ve mevcut belediye başkanı Zeydan Karalar reklam amaçlı dağıttığı hediyelerin de parasını yine belediyeden ödetiyor.

Bez çantalar içerisinde dağıtılan 100 gram kahve, silikon fırın eldiveni için Adana Büyükşehir Belediyesi’nden çıkacak paranın toplamı 28 milyon 880 bin lira.

Gerçekten insanda Allah korkusu olur.

30 milyon lirayı gerçekten yoksul ve ihtiyaç sahibi aileye 2’şer bin lira olarak dağıtsalar fakir fukara çocuklarına içinde et olan yemek yedirebilirdi.

Dertleri bu değil.

Tek talanda bu değil.

Yeni oy kullanacak gençlere powerbank dağıtıyor Adana Büyükşehir Belediyesi.

Powerbank için ödenen para ise 6 milyon lira.

Bazen soruyor insan gerçekten “nerede bu devlet?” diye.

Zeydan Karalar büyük paralar ödeyerek çıktığı ulusal televizyon kanallarında nasıl hesap adamı olduğunu övüne övüne anlatıyor.

Parayı nasıl kullanacağını çok iyi bildiğini söyleyerek övünen Zeydan Karalar bu belgelere göre tam bir RANT ADAMI…

Kendi yandaşlarını, candaşlarını, kandaşlarını zengin etmek adına kamunun parasını gözünü kırpmadan hortumlatan bir siyasi figür.

Önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ardından da bugün konuşan AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve halen Yüreğir’in Başkanı Fatih Kocaispir adaylıklarının açıklandığı gün makam araçlarını kuruma teslim ettiklerini söylüyor.

Mansur Yavaş seçim çalışmaları için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden tek kuruş harcama yapmadığını, afiş ve diğer çalışmaları için kendi bütçesini kullandığını göğsünü gere gere anlatıyor.

Peki Zeydan Karalar ne yapıyor?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde tam anlamıyla seçim talanına öncülük ediyor.

Size iki kalemde 36 milyon liranın nasıl yağmalandığını, seçim için belediyesi kasasının sonuna kadar hortumlatıldığını belgeleriyle gözler önüne serdik.

Rakipleri Zeydan Karalar’ın algı ve bilboard belediyeciliği yaptığını söylüyor.

Zeydan Başkan’ın yaptığı ve yaptırdığı tek şey RANT VE TALAN BELEDİYECEĞİLİDİR”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor