SEYHAN BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ

Yaklaşık 800.000 binlik nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Adana-Merkez Seyhan ilçe belediye başkanlığını 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’li Akif Kemal Akay %57,84 oy oranıyla kazanmıştır.

Akif Kemal Akay’ın emekli albay damadı Ahmet Erkal Şenyurt’u özel kalem müdürlüğüne ataması maalesef kentde tartışma konusu haline geldi.

Subaylığının yanı sıra endüstri ve sistem mühendisi olan Şenyurt’un özel kalem müdürlüğüne atanmadan önce emekliliğinin yanında uluslararası bir şirketin Akdeniz Bölge Müdürlüğü yaparak; şimdi devlet memurluğuna geri dönüş yaptığı için aldığı maaşın üçte birini özel kalem müdürü olarak aldığını biliyor musunuz?

Kaybı emekli maaşı+şirket maaşı yok olunca özel kalem müdürü olarak 8000 TL aldığını duyunca belki de inanmayacaksınız!…

Ahmet Erkal Şenyurt; devlet memuru olduğu için ve devlet memurluğuna çok önem verdiği için siyasete ve parti içi politikalara da bulaşmayan bir kişiliğe sahiptir.

Devlet memuru olma gereklerini itinayla yerine getiren bir titizliğe de özen göstermektedir. Mustafa Kemal’in askeri olma özelliğini gösteren bir insana Fetullah davasından yargılananlar bile Fetullahçı deme cesaretini gösterdiler.

Ama hiç kimse Ahmet Erkal Şenyurt’a hırsız-rüşvetçi ve ihaleye fesat karıştırıyor diyemiyorlar.

Neymiş belediye başkanının damadıymış!…

Herhalde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı, Varlık Fonu’na kendi yardımcılığına atadığı, Kanal İstanbul projesinden sonra o bölgeden kupon arazi alan Berat Albayrak’la karıştırıyorlar.

Akif Kemal Akay değil de bir başka kişi debelediye başkanı olsa da Kara Kuvvetleri Koümutanlığı’nda altı yıl Özel Kalem Müdürlüğü yapan, İngilizce-Almanca dil bilen, kalite yönetimi ve halkla ilişkiler konusunda yüksek lisansı bulunan bir insan ile kim çalışmak istemez.

Haa bir başkası için o kadar yüksek maaşı bırakıp gelir mi o bir başka konu…

Ahmet Erkal Şenyurt kayın pederinin başarılı olması için çok özel bir özveride bulunmuştur. Üstelik bu takdir edilmesi gerekirken, bu kadar saldırmak da haksızlık olmuyor mu?

Üstelik Ahmet Erkal Şenyurt; CHP’li bir ailenin evladı. Amcası Ahmet Şenyurt (Hacı Ahmet Şenyurt) inşaat mühendisi CHP Çukurova’nın üyesidir.

Sayın Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Aka; sayın Ahmet Erkal Şenyurt’u özel kalem müdürü olarak atarken damadı olmaktan çok bilgi-birikim ve yeteneklerine güvenliği için atamıştır.

Ahmet Erkal Şenyurt, iş disiplinini en üst noktaya taşıyan bir yapıya sahiptir. Salla başı-al maaşı anlayışındaki insanlara pek sevimli gelmeyebilir.

Hepimizin eksiği-gediği olabilir. Ama en küçük bir eksiği abartarak saldırmakta neyin nesi…

AKP Genel Başkanı’nın damadı maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz derken, tüm halkımızla dalga geçerken bile bu kadar eleştirilmiyor.

Sayın Akif Kemal Akay’a da sayın Ahmet Erkal Şenyurt’a da başarılar diliyor, yaşanası bir Seyhan kenti oluşumundaki çabalarınızı alkışlıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor