SEYHAN’DA İŞÇİLER GREVE GİDİYOR

ADANA (BÖLGE)-Seyhan Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi sürecinde belediye yönetiminin teklifini kabul etmeyen işçiler grev kararı aldı.

Arabulucu sürecine kadar teklif vermeyen Seyhan Belediyesi bu süreçte iki teklif verdi. İki teklif de en az 6 bin lira net ücret, 52 gün tediye artı sosyal haklar isteyen işçilerin talebini karşılamadı. Teklifi reddeden işçiler sosyal haklar içerisinde bir ücret tarifinin kabul etmediklerini belirterek emekliliklerine yansıyacak net ve çıplak rakamlar istediklerini söylediler.

Teklifte bekar bir işçi için yol, yemek, yakacak dahil toplam miktar 5371 TL. Bu rakam temizlik işçileri için 5440 ile 5550 TL arasında, Fen İşleri Müdürlüğü işçilerinde ise 5400 TL. Teklifte ikramiyeler 1 Mayıs için 240, Kurban Bayramı için 700 ve Ramazan Bayramı için 300 TL. Ayrıca 12+12 toplam 24 gün tediye ödemesi teklif edildi. Sosyal hakları çıkardığında asgari ücret seviyesinde bir ücret kaldıklarını ifade eden işçiler TİS taslağının yenilenerek, en düşük net 6 bin lira ücret, 52 gün tediye ve sosyal haklarda artış yapılmasını istiyor.

Sendika temsilcilerinin teklife dair işyerlerinde yaptıkları toplantılarda işçiler teklifi kabul etmedi ve grev kararı çıktı. İşçilerin grev talebi üzerine sendikada toplantı yapan sendika temsilcileri ve Genel İş Adana Şube Yönetimi grev karar aldılar. Seyhan Belediyesi işçileri geçen dönem kötü bir TİS imzaladıklarını belirterek bu yıl imzalanacak sözleşme ile geçmiş kayıplarının da karşılanacağını beklediklerini ancak verilen tekliflerin geçmiş kayıplarını ve karşılamasını ve gerçek enflasyonun altına düşmemesini istiyorlar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor