ŞİMŞEK TRANSFERDE HIZ KESMİYOR

Belhanda ve Balotelli’yi kadrosuna katan Adana Demirspor, Norveçli tecrübeli sağ bek oyuncusu Jonas Sevensson’u da transfer etti. Mavi-Lacivertliler, sağ bek Jones Sevensson ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

Adana Demirspor’dan yapılan açıklamada, “Takımımız AZ Alkmaar ve Rosenborg formalarını giymiş, 28 yaşındaki Norveçli sağ bek Jonas Sevensson ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır” denildi. 5 sezon boyunca AZ Alkmaar forması giyen Norveçli futbolcu, 152 maça çıktı ve milli takım formasını da 23 kez terletti. Diğer taraftan Adana Demirspor, Menemenspor’dan orta saha oyuncusu Tayfun Doğan’ı da transfer ettiklerini açıkladı. Mavi-Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 25 yaşındaki Tayfun Aydoğan ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Öte yandan transferde Belhanda, Assamblonga, Balotelli ve Sevensson’u kadrosuna katıp tüm dikkatleri üzerine çeken Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, David Luiz’le bizzat görüşüp, “Türkiye’nin Real Madrid’ini kuruyorum, seni de görmek istyorum” çağrısındığı bulunduğu iddia edildi. Yıldız oyuncunun imzaya yakın olduğu belirtildi. Bonservisi elinde olan Luiz’in yıllık 4 milyon Euro ücret talep ettiği ve Adana Demirspor’un yıldız stoperin Türkiye haklarını elinde bulunduran Lucsa Köse ile temaslarını sürdürdüğü kaydedildi.

Adana Demirspor’un yeni transferi 28 yaşındaki Demokratik Kongolu ftubolcu Britt Assomblonga, takımın Bolu kampına katılarak çalışmalara başladı. Adana’ya geldiği ilk gün gördüğü ilgi karşısında çok mutlu olduğunu kaydeden Assomblonga, “Adana Demirspor, benim için yeni bir başlangıç olacak. Sıcak bir şehir ve insanları çok iyiler. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

26 yıl sonra kazanılan şampiyonluk sonrası Süper Lig’de başarı sağlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden Assomblonga, “Eminim ki başaracağız, kenid adıma iyi bir şutör olduğumu söyeleyebilirim. Attığım gollerin yüzde 90’ı ceza sahası içinde oluyor. Defansın arkasına koşu yapmayı seviyorum, birebir etkili olduğunu düşünüyorum. Başkanımız Murat Sancak, çok iyi ve komik biri” diye konuştu. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor