ŞİMŞEK’İN RAKİBİ GİRESUNSPOR

Adana Demirspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Giresunspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladılar. Kendi evinde Altınordu ile 1-1 berabere kalan Mavi-Lacivertliler bu sezon 14 puan kaybetti.

Geçen sezon Süper Lig’e yükselmeyi sadece 1 puan ile kaçıran Adana Demirspor, sezon başında flaş transferler ve teknik direktör değişkiliği yaparak sezona girdi. Yeni Teknik Direktör Ümit Özat yönetiminde ligde 12 maça çıkan Mavi-Lacivertliler 14 puan kaybetti ve 22 puan toplayarak 5.sırada yer aldı. Ümit Özat yönetimindeki Adana Demirspor geride kalan 12 maçta sadece 6 galibiyet alabildi.

Adana Demirspor sezona şampiyonluk parolası ile girmesine rağmen puan tablosunda ilk 8 sırada yer alan takımlara karşı maç kazanamadı. Transfer yasağı olan veya genç oyuncularla oynayan takımlara karşı maç kazanabilen Ümit Özat, Altay ve Keçiörengücü’ne karşı kaybederken, Altınordu ve Samsunspor ile berabere kaldı. Küme düşme hattında bulunan ve 3 maçı eksik olan Adanaspor ve Boluspor ile berabere kaldılar.

Adana Demirsporlu taraftarlar Ümit Özat’ın istifa etmesi için sosyal medyada kampanya başlattı. Taraftarlar #ÜmitÖzatİstifa hashtagiyle tepkilerini dile getirdi. Bu etiket kısa süre içerisinde sosyal medyada TT oldu. Altınordu’ya 2 puan kaybeden Adana Demirspor’da Ümit Özat’ın istifası istendi. Taraftarların maç sonrası sosyal medyada tepki gösterdiği hoca için sosyal medyadan da kampanya başlatıldı.

Bu arada Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat ta, “Çocukları tebirk ediyorum. Bana göre muhteşem bir oyundu. Futboldan anlayanlarında bundan farklı yorum yapacağını düşünmüyorum. Gol yollarında sıkıntımız var bu bir gerçek. Bu maçın başka bir izahı yok. Altınordu gibi bir takıma bu çocuklar yapılabilecek her şeyi yaptılar. Pozisyon vermemek her takımın harcı değil. Çocuklarımın gözlerinden öpüyorum. Hiç durmadan önümüzdeki Giresunspor maçına hazırlanacağız” dedi.

BAŞKAN  SANCAK: SORUMLULUK BENİM

Adana Demirpor Başkanı Murat Sancak, taraftarların kötü sonuçlardan sorumlu tuttuğu Ümit Özat’a yine sahip çıktı. Başkan Murat Sancak yaptığı açıklamada, “Nasıl kulübün bütün mali bütçesi benim sorumluluğumdaysa, hoca konusu da benim sorumluluğumdadır” ifadelerini kullanı.   (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor