SÜMER: ÇİFTÇİNİN ÇIĞLIĞI DUYULMADI

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ve besicilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Besicilikte yem parası çıkmıyor. Yerli hayvancılık bitti.”

YERLİ VE MİLLİ YETİŞTİRİCİLİK BİTTİ

Orhan Sümer, “Geçen sene 1.700 – 1.800 lira olan küçük baş hayvan, bugün 900 liraya alıcı bulamıyor. Geçen sene 90 – 114 lira arasında değişen yem fiyatları bu sene torba başına 150 – 170 lira. Bir sezonda 450 bin lira yem parası ödeyen besici kardeşlerimiz, ödedikleri yem parasını kazanamamış durumda. Bu koşullar altında artık yerli üretim hayvancılık dönemi ne yazık ki sona ermiş gözüküyor.”

ÜRETİCİNİN ÇIĞLIĞI DUYULMADI

Orhan Sümer, “Üreticilerin birçoğu bir sonraki yıl hayvan yetiştiriciliği yapmayacağını söylüyor. Birçok üretici ithal et getirileceğine üretici desteklensin, ucuz yem dağıtılsın diyor. Mera alanlarının talan edilmesinden, yem fiyatlarının artışına, yurt dışından getirilen ithal etlerden, besicilere verilmeyen desteklere kadar birçok etken yerli üreticiyi bu duruma getirdi. Besiciler artan girdi fiyatları yüzünden ellerindeki hayvanları bile besleyemez hale geldi. AKP İktidarının uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının zincirleme etkisini çok net bir şekilde görüyoruz.”

SORFADAKİ PAHALILIĞIN SEBEBİ AKP İKTİDARI

Orhan Sümer, “Hayvan yetiştiricisinden, emekliye, asgari ücretliden, üniversite öğrencisine, küçük esnaftan, sanayiciye kadar, 7 den 70’e tüm milletin fakirleşmesinin tek sorumlusu 19 yıllık AKP iktidarı ve tek adam denilen bu ucube sistemdir. Yerli üretici hayvanını besleyip süt üretemezse, yetiştirdiği hayvanı satıp et ürünleri için kaynak sağlanmazsa tabi ki sofradaki ürünlere yansıyacak. Türkiye elverişli kaynaklarıyla tüm bu sorunları çözebilecek kudrete sahiptir. Ancak iktidarın bu sorunları çözmeye, vatandaşın sofrasında pahalılığın nedenini öğrenmeye niyeti yok.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor