TURNUVA ŞÖLEN VE FESTİVAL HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ

Adana’da geleneksel gerçekleştirilen “8. Uluslararası Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası” şölen ve festival havasında gerçekleşti.

Müsabakalardan önce İstiklal marşı, ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Turnuva Komitesi Başkanı CHP eski Milletvekili Kemal Sağ, açılışta yaptığı konuşmada, ekip çalışmasıyla iyi bir hazırlık yaptıklarını, 2 gün süren turnuvaya 11 ülkeden ve 36 ilden 37’si kadın toplam 352 sporcunun katıldığını, 2 gün süren turnuvanın 40 masada oynandığını ve 2 bin karşılaşma gerçekleştirildiğini, 55 hakemin görev aldığını söyledi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle turnuvanın iptal edildiğini anımsatan Kemal Sağ, şöyle devam etti:

“Öncelikle böyle kapsamlı turnuvayı kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Salgının sürmesi nedeniyle, temizlik, hijyen kurallarına çok ciddi şekilde bağlı kaldık. Tüm sporculara forma dağıtımı gerçekleştirdik. Böylesine geniş katılımlı turnuvayı yapmak kolay değil. Ekip çalışmasıyla bunun üstesinden geldik. Kentimizin tanıtımı adına büyük önem taşıyan turnuvayı uluslararası takvime aldırdık. Bundan sonra daha farklı yabancı ülke sporcuları Adana’ya gelmek için can atacaklar. Kentimizin tanıtımına büyük katkısı olduğuna inandığımız turnuvanın gerçekleşmesinde destek olan başta Vali Süleyman Elban olmak üzere, salonu ücretsiz tahsis eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve tüm belediye başkanlarına, sponsor kuruluşlara teşekkür ederiz.”

BULGAR KARAİVANOV: “TÜRK KONUKSEVERLİĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

Bulgaristan Veteranlar Masa Tenisi Başkanı Dimitar Karaivanov, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’ye ayak bastıklarından başlayan Türk konukseverliğini asla unutmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Kemal Sağ’ın başkanlığında turnuvada tüm hizmeti ve emeği geçenleri kutluyorum. Bu kadar sporcuyu misafir etmek kolay değil. Mükemmel bir organizasyonla ülkemize mutlu döneceğiz. Adana’da herkes bizimle yakından ilgilendi. Hiçbir sorun yaşamadık. Havalimanında bizi karşılayarak konaklayacağım otele getirdiler. Daha sonra da salona götürüm getirdiler. Aksayan bir şey olmadı. Önümüzde ki yıl daha kalabalık bir ekiple Adana’ya geleceğiz. Eşlerimizi ailemizi de getirmeyi hedefliyoruz. Özellikle Adana kebap, şalgam suyu ve cezeryeye bayıldık. Türk mutfağı zaten tartışılmaz. Herkese teşekkür ediyorum.“

İL SPOR MÜDÜRÜ ÇİNTİMAR: “ULUSLARARASI TURNUVALARA TALİBİZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, uluslararası masa tenisi turnuvası için tüm olanakları seferber ederek organizasyonu desteklediklerini belirtti. Adananın hava koşulları her spora uygun olduğunu ifade eden Çintimar, “Kentin dinamikleriyle Adana’yı spor kenti yapmayı hedefliyoruz. Uluslararası turnuvalara talibiz. Tesis konusunda hayli şanslı durumdayız. Sporcu, antrenör ve hakem sayısını artırmak için bir dizi projelerimiz var. Avrupa’da eşine az rastlanan Seyhan Baraj gölünde başta kano, kürek, yelken ve maraton yüzme olmak üzere durgun su oyunları merkezi yapacağız. 33 bin kişilik UEFA standartlarında ki çağdaş stadı sadece hafta sonları yapılan futbol karşılaşmalarıyla yetinmeyerek 7 gün çeşitli aktivitelerle çekim merkezi olmasını sağlayacağız. Spor yapmak isteyen herkese tesislerimizi açtık” diye konuştu.

Turnuvada tüm sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilere Adana kebap, şalgam suyu, cezerye, halka tatlı ikram edildi. Dereceye girenlere madalya, kupa ve farklı armağanlar verildi.

Seyhan İlçe Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın masa tenisi oynaması turnuvayı renklendirdi.

Turnuvaya, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergin Ulug, Sarıçam İlçe Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül daha birçok davetli katıldı. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor