UTEK iş dünyasını bir araya getirdi…

(HABER MERKEZİ)-Uluslararası Ticaret Elçileri Kooperatifi ‘İş Dünyası’ buluşması adı altında iftar programında bir araya geldi.

Adana ve Ülkemizin geleceği ile ilgili bir araya gelen programda konuşma yapan UTEK Başkanı Serhat Bulut, tüm katılımcılara ve yönetimine teşekkür ederek Ramazan-ı Şerif’lerini kutladı. UTEK üyeleri olarak Adana’nın ekonomisine katkı koyan işletmelerin yöneticileri olduklarını vurgulayan Başkan Bulut, “Gelişen ve dijitalleşen dünyada, çalıştığımız iş kolları ile ilgili özellikle iç piyasa rekabet çok zorlu bir şekle bürünmüştür” dedi.

UTEK Başkanı Serhat Bulut yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“İç piyasadaki rekabet koşullarında, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan dolayı işletmelerimizin büyümesi ve gelişmesi yavaşlamıştır. İşletmelerimizin varlığını koruması, ülkemizin ve ilimizin ekonomisi ile istihdamına katkı koyması amacı ile işletmelerimizi yeni Pazar arayışına ve ürettiğimiz, sattığımız ürünlerin yeni pazarlarda yer alması amacıyla faaliyete geçirdiğimiz Uluslararası Ticaret Elçileri Kooperatifini kurduk.

Türkiye Yüzyılında;

Değişen dünya ticaret dinamikleri içerisinde, uluslararası arenada daha güçlü bir varlık sergilemek ve mevcut ticaretimizi daha da genişletmek adına önemli bir adım olan bu oluşum ile, sadece mevcut ticaretimizin güçlendirilmesini değil, aynı zamanda ticaret gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ülkelerde de etkin bir şekilde yer almaya yönelik çalışmalarımıza başlayacağız.

Bu çalışmanın temelinde, mevcut ticaretimiz olan ülkelerle ihracat payımızı artırmaya yönelik çalışmalar ile aynı zamanda, ticaret payımızın düşük olduğu ülkeler ve hiç ticaretimizin olmadığı ülkelere yeni ihracat üsleri kurarak ticaretin genişlemesini hedefliyoruz. Ülkemizin ve ilimizin dış ticaretini geliştirmeye yönelik önümüzde büyük hedeflerimiz var. Bu yola çıkarken hedeflerimizi belirledik. Hedefler doğrultusunda yapılması gereken çalışmalara başladık.

Bizler UTEK olarak ülkemiz dış ticaretini arttırmayı hedeflemekteyiz.

Değerli misafirlerimiz;

Allah izin verirse Azimle, yılmadan, bıkmadan birlikte çalışarak Ülkemizin ekonomisine ve ilimiz ekonomisine çok büyük katkı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Büyüklerimizin kendi kurdukları işletmeleri belli yere ve konuma getirmişlerdir. İşletmelerimize kendi alanlarında saygınlık kazandırmışlardır.

Bizlerde büyüklerimizin çok iyi noktalara getirdiği işletmelerimizi daha ileriye götürmek için çaba sarf edeceğiz.

UTEK zamanı geldiğinde ülkemiz ihracatına koyduğu katkı ile adından çok söz ettirecektir.

Biz birliğimizi dirliğimizi koruduğumuz sürece işletmelerimiz daha da büyüyecek.

Sözlerimin sonuna gelirken BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR düsturu ile, bizleri yetiştirip kendi işletmelerimizde birer girişimci olmamızı sağlayan aile büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu oluşumda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI PROJELERİNİN TANITIMI YAPTI

Daha sonra Cumhur İttifakı belediye başkan adayları Ak Parti Yüreğir Belediyesi Başkan Adayı Halil Nacar, MHP Çukurova Belediyesi Başkan Adayı Firdevs Cingözler ve Ak Parti Seyhan Belediyesi Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu gerçekleştirecekleri projelerin tanıtımını yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Fatih Kocaispir il dışında olmasından dolayı, programa özel hazırlanan bir video ile projelerini sundu.

ULUSLARARASI TİCARET ELÇİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİMİ

Serhat Bulut (Bulutlar Kuruyemiş), Serkan Menderes Yıldız (Hem Grup), İbrahim Yelişmeşe (Yeşilmeşe Tarım), Fehmi Buğra Dönmez (Dönmez Yapı Grubu), Hüseyin Demir (Dünya Tarım), Mustafa Karcı (Öz Lider Tüketim), Mehmet Şahin (Vitamin Gıda), Fatih İspir (İspirler Otomotiv), Mustafa Ağıt (Ağıt İnşaat Hafriyat), Diyap Alğan (Alğan Gıda), Şahin Özkul, Sema Fikirdeşici (Mesben Kahve), Fatma Yıldırım, Emrah İlbilgi, Bekir Atlıhan, Hamza Güneyli (Güneyli Gıda), Bünyamin Ortatepe, Selçuk Sarısoy (Fatih Tarım), Ahmet Şendur (Atlas Zeytin)

KATILIMCILAR

Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ak Parti Yüreğir Belediyesi Başkan Adayı Halil Nacar, MHP Çukurova Belediyesi Başkan Adayı Firdevs Cingözler, MUSİAD Adana Şube Başkanı Ömer Tekdemir, AGİAD Başkanı Alican Boğa’nın katılımıyla gerçekleşti.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor