Uzman ellere 100 bin TL hibe

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’ kapsamında yer alan ‘Uzman Eller Projesi’nin bilgilendirme toplantısı, Adana Veteriner Hekimler Odası’nda gerçekleşti. Bu çerçevede tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde ki girişimcilere verilecek 100 bin TL hibenin detayları anlatıldı.

TEORİDE ÖĞRENİLEN PRATİĞE DÖKÜLECEK

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Yalçın ile Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Gözet tarafından yapılan sunumda, lisans ve ön lisans mezunlarının kendi istihdamlarını yaratabileceği belirtilerek, ilgili eğitimleri almış kişilerin teoride öğrendikleri bilgiyi pratikte kullanabilme olanağına kavuşacağı ifade edildi. Ali Yalçın, “Bakanlığımızın başlatmış olduğu Uzman Eller Projesi, tarım ve hayvancılığın daha modern ve kaliteli ellerde daha ileri seviyelere taşınacaktır” diyerek Uzman Eller Projesi uygulama rehberi ile ilgili hazırlanan sunuyu sundu, konuyla ilgili olarak sorulan soruları cevaplandırdı.

GENÇ NÜFUS İSTİHDAMINA KATKI SAĞLANIYOR

Ziraat Yüksek Mühendisi Burak ise projenin kırsal alanda yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri mezunu genç nüfusun istihdamına katkı sağlamayı hedeflendiğini ifade ederek, “Bu çerçevede girişimcilere kendi işlerinin patronu olabilecekleri kadar hibe verilmektedir” şeklinde konuştu.

KÖSE: HİBE 1 MİLYON TL VEYA ÜZERİ OLMALI

Toplantıya ev sahipliği yapan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, projenin kendilerini mutlu ettiğini; ancak bu haliyle yetersiz olduğunu belirtti. ‘’Pandemi sürecinde gıdanın ne kadar stratejik bir ürün olduğunu öğrendik’’ diye konuşan Başkan Köse, ‘’Tarım ve hayvancılıkla beslenmek zorundayız. Yatırımların tamamı ülkemizin geleceği için çok önemli. Desteklerin uzman ellere verilmesi yerinde bir karar; ancak hibenin 100 bin lira değil de 1 milyon veya üzerine çıkması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı. Toplantıya, Ç.Ü. Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Sinan Kandır,  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Şube Müdürü Gürdal Ersoy ile çok sayıda veteriner hekim, su ürünleri mühendisi ve gıda mühendisi katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor