Vali Elban emniyet kemeri uygulamasına katıldı

HABER: KERİME LARA ALTUN

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, Ramazan Bayramı tatili öncesinde trafik tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen trafik kuralları ve emniyet kemeri uygulamasına katıldı.

Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının %50 oranında azaltılması, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca gerçekleştirilen denetim sırasında seyir halindeki vatandaşlarla sohbet eden Vali Elban, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını istedi.

Atatürk Parkı önünde gerçekleştirilen uygulamada emniyet kemeri kullanmanın önemini belirten Vali Elban gerçekleştirdiği konuşmada “Bugün bayram tatilinin başlangıcı. Adanalı hemşehrilerimiz tatil için yola çıkmadan önce onlarla trafikte buluşup sürücülerimizden trafikte daima daha dikkatli olmalarını ve seyir halindeyken mutlaka emniyet kemerlerini takmalarını rica ettik. Amacımız vatandaşlarımızda trafik kurallarına uyma konusunda farkındalık yaratmak ve trafik kazalarından kaynaklanan can kayıplarımızın önüne geçmek. Bu amaçla ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ mottosuyla başladığımız bu kampanyamızda biz de vatandaşlarımıza bunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Emniyet ve jandarma trafik personellerimizle birlikte vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. Ramazan Bayramı’nda hiçbir kaza olmamasını, hiç kimsenin burnunun bile kanamamasını ve can kaybı yaşamamamızı temenni ediyorum. Olabilecek kazalarda da sürücülerimizin emniyet kemerlerini takmış olmaları sebebiyle yaralanmaların asgariye inmesini, can kayıplarının sıfır olmasını arzu ediyoruz. Onun için böyle bir farkındalık yaratmak istedik ve vatandaşlarımıza bu konuyu hatırlatmak amacıyla tüm arkadaşlarla beraber alandayız.”şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor