VALİ ELBAN: ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ DAHA KOLAY PAZARLAYACAKLAR

(HABER MERKEZİ)-Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kredisi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığınca yürütülen “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP)” kapsamında “Tufanbeyli İlçesi Yöresel Ürün Pazarı Yeri İş Yapım Anlaşması”nın imza töreni, Vali Dr. Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Çukurova Kalkınma Ajansında Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ile İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Efe Güler’in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Elban, atılan imzaların Tufanbeyli ilçemize ve ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

“Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi”nin ilimizde 600 metre rakım üzerinde 7 ilçede toplam 208 mahallede uygulanacağı bilgisini veren Vali Elban, “Yüksek kesimlerdeki küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile doğal kaynak yönetimi ve kırsal dönüşüm için daha fazla katma değer oluşturulmasını hedeflemekteyiz.” dedi.

Bu kapsamda imzalanan “Tufanbeyli İlçesi Yöresel Ürünler Pazar Yeri İş Yapım Anlaşması” ile bölgede yetişen ürünlerin değerlendirilmesine önemli bir katkı sağlanacağını söyleyen Vali Elban, “Bu sayede üreticilerimiz ürettikleri bitkisel ve hayvansal ürünlerin pazarlanması konusunda önemli bir aşama kaydederken kırsaldaki vatandaşlarımızın ürün çeşitliliğine erişimleri de daha kolay olacak.” dedi.

2022 yılı için Feke, Pozantı, Kozan, Saimbeyli-2 ve Tufanbeyli ekonomik kalkınma kümelerinde çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Elban, 2023 yılından itibaren Karaisalı, Aladağ ve Saimbeyli-1 ekonomik kalkınma kümelerinin de çalışmalara dahil edileceğini sözlerine ekledi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor