VALİ KÖŞGER, DAİMFED’İN İFTAR PROGRAMINA KATILDI

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, DAİMFED tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uhdesindeki koruyucu aileler ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilen iftar programında konuşan Vali Köşger, “Bugün iftarlarımızda bu pozitif ortamda, Adana’nın yüce gönüllü kadirşinas hayır sahibi insanları ile birlikte olmaktan,  onların pozitif enerjilerinden istifade etmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Adana’mız bir zamanlar 4. sıralardan şimdi 7. sıralara kadar geriledi diye bir serzeniş, bir sitem var diyen Vali Köşger, “İşte Adana hayırseverlikte 4. olmuştur. Adana koruyucu ailelikte Türkiye dördüncüsü olmuştur. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun, bu bizleri mutlu eden bir durum.” ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, “Biliyorsunuz biz dünyanın en zengin ülkelerinden biri değiliz ancak dünyada nerede bir yoksul, nerede bir gariban, mağdur, herhangi bir afete maruz kalmış, açlıkla susuzlukla karşı karşıya kalmış millet varsa el uzatıyoruz. Gayri safi milli hasılasına oranla en yüksek bu tür hayır faaliyetlerini yapan, bütçesinden pay ayıran; sadece bütçesi değil milleti ile beraber bu hayırları işleyen yüce gönüllü bir milletin mensuplarıyız. Bundan dolayı da ne kadar iftihar etsek azdır. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin.” dedi.

Devletimizin bütün yavrularımıza el uzattığını belirten Vali Köşger, “Biz köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Kanadı kırık göçmen kuşların kışı geçirmeleri için vakıf kurmuş bir medeniyetten bahsediyoruz. Bizler öyle bir medeniyetin mensubuyuz. Dolayısıyla kanadı kırık göçmen kuşa sahip çıkan bu milletin evlatları elbette ki kendi öz evlatlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkacaktır. Çünkü bizim heba edilecek bir tek çocuğumuz yok. Bütün kardeşlerimiz, bütün evlatlarımız bizim için kıymetlidir. Çocuklarımızın ellerinden tutmak, onları himaye etmek, toplumumuza kazandırmak, kendi değerlerimizle büyütüp bu milletin, bu devletin daha da ileriye gitmesi için yetiştirmek dünyanın en hayırlı, en kutsal işlerinden biridir. Allah hepinizden razı olsun, sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.” diyerek konuşmasını tamamladı.

İftar programına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Betül Özdüzen Teker, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Mustafa Gökboğa, DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor