VÜCUT GELİŞTİRME YAPARSAM BOYUMUN UZAMASINA YARDIMCI OLUR MU?

Hayır. Büyürsün ama kemiklerin ve genetiğin boyunu belirler. Muhtemelen duruşunuzu iyileştirecektir, bu da sizi biraz daha uzun gösterebilir.

Evet.

Haplar, iğneler “sterot” olmadan boyunu uzatmak isteyenler için. .vücut geliştirme sporu yardımcı olur. Bu nedenle biraz uzamak çok önemlidir, sadece birkaç santim bile kazanmak ve kaybetmek arasındaki farkı yaratabilir…4-6 ay bu yöntemi uygulayın boyunda en az 2 cm bir artış görürsünüz “tabi planlı proğramlı” “belgeli-bilgili ve ilgili hocaların nezaretinde”.

Esasen, vücut geliştirme yaparken iskeletinizin kemik yapısı zamanla güçlenecek ve boyu uzayacaktır. Çoğu insan için bu tek başına, insan vücudunun dışından herhangi bir şey enjekte etmeden zamanla biraz yükseklik eklemek için yeterli olacaktır. Vücut geliştiriciler, egzersize tepkilerini hızlandırmak için genellikle yüksek dozlarda testosteron kullanırlar, ancak direnç antrenmanı yapıyorsanız bu gerçekten gerekli değildir. Halterle olabildiğince uzun olmak istiyorsanız, sırt genişliği için pull-up gibi sırt egzersizlerine konsantre olmak önemlidir, çünkü bunlar aslında tüm sırtınız boyunca üst vücut kaslarını güçlendirmenin yanı sıra omurganızı da uzatır.

Omurgalarımızın sonunda birçok insan için kısalmasının nedeni, hayatımızın çoğunu vücutlarımız öne eğik olarak oturur pozisyonda geçirmemizdir. Zamanla bu, omurların sıkışmasına ve aslında daha kısa bir görünüm almasına neden olur. Aslında, yaşam tarzları saatlerce masa başında oturmayı içeren birçok insan, bu konuda hiçbir şey yapmazlarsa zamanla bir veya iki cm kadar kaybedebilir. Bu nedenle kuvvet antrenmanı çok önemlidir, çünkü omurganız içe doğru baskı yapmak yerine, direnç antrenmanı boyunca daha güçlü hale gelir, bu da zamanla daha az sıkıştırma riski olacağı anlamına gelir.

Vücut geliştiricilerin kaslarına steroid bile vermeden boy uzamasının nedeni halter ve hormonlardır. Ağırlık kaldırma eylemi vücuda testosteron salınımını uyarır, ancak bu tek başına herhangi bir kas büyümesine neden olmak için yeterli değildir. Vücudun kas büyümesinin gerçekleşmesi için testosteron VE proteine ​​ihtiyacı vardır ve kararlı bir vücut geliştiriciyken her ikisinden de çok fazla yediğiniz için, düzenli olarak ağırlık kaldırmaya devam ederseniz testosteron seviyeleriniz zamanla doğal olarak yükselecektir.

Halterin omurganızın boy uzamasını hızlandırabilmesinin nedeni, omurları güçlendirmesi ve düzenli kullanıldığında tüm kaslarınız için anabolik olmasıdır. Bu, tüm iskelet sisteminizin halterle güçlendiği ve tıpkı kaslar gibi kemiklerin düzenli kullanımla daha da büyüdüğü ve güçlendiği anlamına gelir.

Vücut geliştirmenin yaptığı şey, büyüme potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmaktır. Ama sonunda elde edeceğiniz maksimum yükseklik yalnızca DNA’nız (Genetik) tarafından yönetilecektir.

Tipik olarak erkekler 19-21 yaşına kadar büyürler, bundan sonra kemikler yetişkin boyutlarına ulaşır ve daha fazla büyümeyi durdurur. Yani o tavanın altındaysanız ve aile üyelerinizin ortalama boyunu geçmediyseniz, o zaman biraz daha büyümeye devam edeceksiniz.

Ve hayır, vücut geliştirme de boyunuzu DURDURMAZ veya sizi olduğunuzdan daha kısa yapmaz. Bu, ölmeyi reddeden başka bir asırlık efsanedir.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor