Yaşlılar ne sıklıkla ağırlık kaldırmalıdır?

Ne sıklıkla?

Başlangıç ​​noktasındaki fiziksel durum, yaşlılar da dahil olmak üzere çoğu insan için ağırlık antrenmanının sıklığını belirler. Altmış beş yaşındayım (yaşıma göre), ama on yıl önce değildim.

Yavaş bir tempoda başladım, zamanımı “fitness” ın farklı aşamalarını bitirerek geçirdim. İlk olarak, haftada bir gün, kısa süre sonra haftada iki kez çalıştım ve yaklaşık bir yıl içinde haftada beş kez antrenman yapıyordum. Dayanıklılık ve eğitim deneyimini yavaşça geliştirirsiniz.

İpucu: Kuvvet antrenmanı zor bir iştir. Bebek adımlarını kaçırmayın. Acele etmeyin.

İyileşme yeteneği aynı zamanda egzersizlerin sıklığını belirleyen önemli bir faktördür – genel diyete bağlı iyileşme yeteneği ve tümü tıbbi geçmişle bağlantılıdır. Yaşlandıkça, o kadar hızlı iyileşmezsin.

Yani, gördüğünüz gibi, işleyen birçok faktör var; her öğe önemli bir husustur. Bu nedenle, bireysel bir değerlendirme, sıklığı belirlemenin mantıklı bir yoludur.

Günlük yürüyüşle birlikte haftada üç kez yapılan kuvvet antrenmanı öneririm. Haftada bir ve üç günlük yürüyüş planıyla başlayın. Sağlam eğitim alışkanlıkları oluştururken yavaş yavaş artırın.

Birçok insan için iyi bir başlangıçtır.

71 yaşındayım ve haftada 6 gün antrenman yapacağım. Bununla birlikte, bu yoğunlukta, daha genç bir insandan çok daha erken bir hafta boyunca yorulabilirim ve bir hafta dinlenmek zorunda kalabilirim. Ayrıca. O günlerden 3 tanesi, neredeyse dinlenme günleri olarak düşündüğüm üst vücut bölünmeleri. Ağırlıkların gücümün sınırlarına yaklaştığı bir eğitim döngüsünde haftada sadece 2 kez egzersiz yapabilirim.

Göstermeye çalıştığım şey, önyargılı bir fikri size vermeden önce, önyargılı bir fikirle kısıtlanmamanız için bireye bağlı olduğudur. Ortalama olarak, 60’lı yaşların üzerindeyseniz, haftada 2 veya 3 kez normaldir. Bunun nedeni, yaşlandıkça iyileşmemizin daha uzun sürmesidir. Bazı insanlar diğerlerinden daha iyi ve antrenman yaptıkları yoğunluğa göre iyileşir.

Doğal olarak, haftada ne kadar az antrenman yaparsanız, güç kazanımlarınız o kadar yavaş olacaktır. Bununla birlikte, iyileşme yeteneğinizin ötesinde egzersiz yaparsanız, kazançlarınız durgunlaşacak veya gerileyecektir. Eğer birisi çok aktifse, haftada sadece bir kez antrenman yapabilir, ancak en azından 5 günde bir antrenman yapmalarını öneririm. Bunun ötesinde, kendi programlarını seçebilirler.

Bu merak uyandıran bir soru… tam olarak nasıl cevaplayacağımdan emin değilim, ama ben 58 ve şimdi 60’larda ve 70’lerde birkaç müşteriyi eğittim …

Gerçekte doğru cevap, çoğunlukla kişinin fiziksel durumuna, sakatlıklara, fitness antrenman geçmişine ve kişinin kendini zorlama isteğine bağlıdır.

Tıbbi kontrendikasyonlar öncelikle değerlendirilmelidir. Bunu bir kenara bırakalım ve sadece “temel sağlık iyi ama ileri yaş” varsayalım… temel ilkeler geçerlidir:

.Bir kişinin ağırlık kaldırmaması gereken * yaş yoktur. 96 yaşında bile .. ağırlıkları hareket ettirebildiği sürece hayatı iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

.Tüm kişiler gibi, form limitleri yükü. Bu nedenle, hareket doğru şekilde yapıldığı sürece, yükleme için yerleşik bir sınır yoktur. Başka bir deyişle, yaşlı insanlar sadece yaşlı oldukları için ışığı kaldırmaya ihtiyaç duymazlar. ‘Ağrısız hareket’ ile belirlenen yükleme prensibi her yaşta geçerlidir. Acı veya diğer kısıtlamalar varsa, yaratıcı çözüm yolları aranmalıdır. Yine, bu yaşa özgü değil

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor