Yeni hafızlar için icazet merasimi düzenlendi

(HABER MERKEZİ)-Adana il ve ilçe müftülükleri tarafından tarafından düzenlenen Hafızlık ve İcazet Töreni Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Hafızlık Merasimine Adana İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri,  diğer birçok protokol ve hafızların aileleri katıldı.

Cuma Namazından önce Sabancı Merkez Camiinde düzenlenen Törende  Seyhan İlçesinden Tepebağ, Hacı Cumali Öztürk, Hacı Hasan Tepeli Erkek Kur’an Kursları’ndan 134, Çukurova İlçesinden ise M. Ali Baytan Erkek Kuran Kursu’ndan 38 erkek öğrenciler hafızlıklarını tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazandı.

Erkek hafızlar Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı dua sonrasında hafızlık icazet belgelerini ve hediyelerini aldılar. Genç hafızlar, kendilerini yetiştiren hocalarına ve hayır sahiplerine  teşekkür ettiler.

Programda, Adana İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar kısa konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin açıklamalarda bulundu. Şahin, “Hafız yavrularımızı kutluyor onları tebrik ediyorum. Onlara hizmet veren hocalarını tebrik ediyorum, anne babalarını tebrik ediyorum. Allah bu güzel manzaradan milletimizi, memleketimizi kıyamete kadar mahrum etmesin. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın sizlere selamını ve hafızlarımıza olan tebriklerini ve selamını iletiyorum.  İl ve İlçe Müftülerimize ve müftülük çalışanlarına, bu cemiyetin düzenlenmesinde katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

Programda Çukurova Merhaba Gazetesi Sahibi Zeki Kızılkaya’nın oğlu Muhammet Berat Kızılkaya’da icazet belgesini Adana İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar’ın elinden  aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor