Yüreğir’de dönüşüm gerçeği

(HABER MERKEZİ)-Adana’nın Yüreğir İlçesi Kazım Karabekir mahallesinde ki kentsel dönüşümde anlaşma yapan 22 hak sahibinden 19’u sanki kimse anlaşmamış gibi bir ortam yaratılmaya çalışılmasından rahatsız olduklarını söylediler. 

3 KİŞİ 19 KİŞİYİ MAĞDUR EDİYOR

Vatandaşlar, anlaşma yapmayan 3 hak sahibi olduğunu, evlerinin yıkıldığını, 1 yıldır beklediklerini ve kirada oturup aile düzenini tam kuramadıkları için bu 3 kişi yüzünden 19 kişinin mağdur olduğunu belirttiler.

BİRBİRİMİZİ MAĞDUR ETMİŞİZ

Anlaşma yapan hak sahiplerinden İhsan Karakaş, “Yıllardır bu anı bekliyoruz. Evlerimiz yıkıldı ama bekliyoruz. Müteahhit bizi mağdur etmesin derken biz birbirimizi mağdur etmişiz haberimiz yok” dedi.

HER İNSANA AYRI AYRI TEMİNAT VERİLMEZ

İhsan Karakaş, “Kazım Karabekir mahallesinde 30 seneden beri ikamet ediyorum. Bütün komşular olarak bunca yıl can ciğer yaşadık. Bunun hatırına da olsa kimsenin kimseyi mağdur etmeye hakkı yok. Bir kaç anlaşmayan komşularımız müteahhitten teminat istiyor. Biz yüklenici firmaya canı gönülden inanıyor, güveniyoruz. Bundan daha üstün biz hükümetimize, yasalarımıza güveniyoruz. Bizim komşular müteahhitten teminat istiyor. Her insana ayrı ayrı teminat verilmez. Anlaşmayan komşularımızda anlaşırsa seviniriz. Müteahhit bizi mağdur etmesin derken biz birbirimizi mağdur etmişiz haberimiz yok” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDEYİZ 

Vatandaşlar, müteahhit firma ile  Çevre ve Şehircilik Bakanlığ’nın kira desteği konusunda üzerine düşeni yaptığını anlatıp, “Çağrımız inşallah bir an önce diğer 3 komşumuzda anlaşırlar ve inşaat başlar. Deprem bölgesindeyiz ve evlerimiz güvenli değildi. Kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı evlerimiz olacak” dediler.

RİSKLİ YAPI TESBİTİ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bu arada anlaşamayan 3 hak sahibinin evinden alınan ‘Riskli Yapı Tespitinin’ kanunlara uygun olarak devlet tarafından yaptırıldığı ifade edilirken  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri de kentsel dönüşüm bölgesi olan söz konusu alanda, malikler tarafından yaptırılan ‘riskli yapı tespiti’nin ilgili kanunlar çerçevesinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor