Yüreğir’in kaderini değiştirmeye kararlıyım

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-“Yüreğir’in kaderini değiştirmeye adayım” sloganı ile CHP’den Belediye Başkan adaylığına talip olan “Yüreğirlilerin doktoru” Mustafa Kemal Özkan, “CHP Genel Merkezi ve CHP yönetimi bu görevi bana verirse, Yüreğir için sosyal donanıma sahip, çağdaş ve halkın istekleri ile bütünleşmiş projelerimle hizmete hazırım” mesajını verdi.

YÜREĞİR İLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR YAŞAM

Gerek mesleki ve gerekse sosyal yaşamını Yüreğir için harcadığını ve Yüreğir halkı ile bütünleştiğini belirten Dr. Mustafa Kemal Özkan, öncelikle kendisini şöyle anlattı:

“Tıp doktoruyum. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum. 30 yıldan bu yana Adana’da serbest hekimlik yapmaktayım. SSK Adana Hastanesinde bir yıl kadar çalışıp, bunu takiben tamamına yakını Yüreğir’de bir çok fabrika ve işyerinde doktorluk yaptım ve halen de yapmaktayım”

İlk muayenehanesini Yavuzlar Mahallesi Orhan Kemal Bulvarında açtığını, Kırtasiyeci Haşim Hoca’nın kiracısı olduğunu da belirten Dr. Özkan, “BOSSA fabrikalarında 16 yıl yaptığım iş yeri hekimliğim sırasında yaklaşık 25-30 bin Yüreğirli kardeşimle acı tatlı her şeyi paylaştık” darken, yaşamını Yüreğir ile bütünleştirdiğini vurguladı.

YÜREĞİR’İN SİYASİ YAŞAMINDA 25. YIL

Siyasetle üniversite yıllarında İstanbul Fatih CHP örgütünde görev alarak tanıştığını, aktif siyasete ise yine Yüreğir’de başladığını belirten Dr. Mustafa Kemal Özkan, “1994 yılında Demokratik Sol Parti Yüreğir İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine atandım. 8 dönem boyunca belde ve köylerden sorumlu yönetici olarak görev yaparak, Yüreğir’in o zamanki 98 köyünde örgütlenmeyi gerçekleştirdim. Bu köylerin tamamına yakınında ücretsiz sağlık taramaları yaparak yepyeni dostluklar, arkadaşlıklar ve kardeşlikler kazandım. Bu nedenle şu anda Yüreğir’in her mahallesinde bir evde içeceğimiz bir tas çorba, her köyünde geceleyeceğimiz bir ev mutlaka vardır” diye konuştu.

YÜREĞİR’DE EN CİDDİ OY ARTIŞINI SAĞLADIK

Cumhuriyet Halk Partisi’ne 2015 milletvekili seçimleri öncesi kayıt yaptırdığını, 7 Haziran 2015’te 5. sıra kontenjan adayı olarak seçime katıldığını da belirten Dr. Mustafa Kemal Özkan, “Yüreğir ve çevre ilçelerinde ciddi anlamda oy artışı yaşadığımız bu seçimde 12.500 oyla milletvekilliğini kaybettim. Bunu takip eden üç yıl boyunca tamamına yakını yine Yüreğir ve komşu ilçelerinde olmak üzere yoğun bir çalışmaya giriştim. Özellikle partimize hayatında hiç oy vermemiş halkımızla buluştum. Her hafta 4 mahalle, 4 köy ve yine her cuma bir köy olmak üzere Yüreğirli ile iç içe oldum..” dedi.

HERKESTEN, HER KESİMDEN OY ALABİLİRİM

Rüyasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verdiğini görse bile hayra yormayacak insanlarla kucaklaştığını, onların sempatisini ve yakınlığını kazandığını, bu kucaklaşmalarını hiç aksatmadan sürdürdüğünü belirten Dr. Özkan,” 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu kez 9. sıra milletvekili adayı olarak görevlendirildim. Kazanma şansım olmamasına ragmen, kazanacakmış gibi çalışarak, sıralamada önde olan arkadaşlarıma destek olmanın onurunu ve gururunu paylaştım” diye konuştu.

YÜREĞİR’E HİZMET AŞKI İÇİN ADAY OLDUM

Belediye Başkan adaylığı konusunda daha önceden verilmiş  bir kararının bulunmadığını belirten Dr. Özkan, “Kendilerini partimizin ve ülkemizin geleceği olarak gördüğüm gençlik kollarımızın bunda çok büyük bir etkisi oldu. Öte yandan, mesleki ve siyasi yaşamımın çoğunu geçirdiğim Yüreğir’e ve bunca yıldır siyasette bizimle birlikte olan yol arkadaşlarımıza olan sorumluluk hissi beni başvuru yapmaya yöneltti” darken hedeflerini de şöyle anlattı:

“Yüreğir, Adana’nın her zaman ikinci plana itilmiş, oysa doğası ve insanıyla çok daha güzel şeyler hak eden bir ilçesi. Her kimlikten ve yöreden sımsıcak insanlarıyla Yüreğir, bugün Seyhan ve Çukurova’da ne varsa daha fazlasını hak etmektedir. Görev bize verildiği takdirde tüm Yüreğir halkının başkanı olmak adına hiçbir ayrım gözetmeksizin mevcut ve üreteceğimiz projelerle Yüreğir’in çehresi değişecektir”

MİLLİ BAYRAMLARI YÜREĞİR’DE KUTLAYALIM

 30 yıldır sosyal ve halkçı belediyecilikten uzak kalan Yüreğir’in, artık Cumhuriyet Halk Partili, daha doğrusu halkçı bir belediye tarafından yönetilme zamanı geldiğini vurgulayan Dr. Mustafa Kemal Özkan, “Yüreğir halkı bunu özlemle beklemektedir. Benim deyimimle Orhan Kemal Bulvarı ile Süleyman Vahit Caddesi, Kozan Caddesi ile Karataş Caddesi kol kola girmiş bizi beklemektedir” diye bir özlemin işaretini verdi.

YÜREĞİR’İ ANCAK BİZ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIRIZ

Yüreğir’in artık Seyhan veya Çukurova’nın gölgesinde kalmış bir ilçe olmaktan kurtulmasını hedeflediğini, görev verilirse, projelerini açıklayacağını belirten Dr. Özkan, “Yüreğir yapılacak sosyal ve kentsel yatırımlarla Adana’nın gözdesi bir ileçe konumuna getirilmeyi çoktan hak etmektedir. Bunu da ancak halktan yana, halkın içinden çıkmış adaylarla başarabilir” diye konuştu.

HİZMET YARIŞINDA  BİR VE BERABERİZ

Görev verildiğinde, seçimi mutlaka kazanacak güçte olduğunu da belirten, hizmetinin daha ilk yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Yüreğir’de kutlayacak mekan ve ortamları oluşturmanın boynunun borcu olduğunu açıklayan Dr. Özkan, diğer adaylarla rekabet değil, centilmence bir hizmet yarışı içinde olacaklarını da belirterek şunları söyledi:

 “Benim dışımda birbirinden değerli yedi arkadaşımız daha var bu yarışta. Her meslekten, her kimlikten pırıl pırıl insanlar. Hangimiz aday olursak olalım eminim ki diğerleri onun kollarına girecek ve Yüreğir Belediye Başkanlığı’nı kazanmak için elbirliğiyle çalışacaklardır. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Mart’ın sonu bahar, hep birlikte başaracağız”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor