Zorbay Küçük sakatlandı

Adana’nın Süper Lig’de maç yöneten tek hakemi Zorbay Küçük geçirdiği sakatlık nedeniyle en az 5-6 ay sahalardan uzak kalacak.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Tülay Tapçı, Süper Lig’de Zorbay Küçük’ün 15 maç yönettiğini, geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasında çapraz bağlarının koptuğunu ve menisküs yırtığı oluştuğunu belirterek, “Zorbay kısa zamanda efendiliği, nezaketi ve hakemlikteki başarısı nedeniyle Merkez Hakem Kurulu tarafından güvenilen bir hakem olmuştu. Zamansız sakatlığından büyük üzüntü duyduk” dedi.

Zorbay Küçük’ün sakin bir yaşantısı olduğunu, başta beslenme ve sağlık olmak üzere kendine her yönüyle iyi baktığını ifade eden Tülay Tapçı, şöyle devam etti:

“Zorbay her alanda kısa zamanda kendini kanıtladı. FİFA kokartlı hakemlerimiz Ali Timur, Osman Yereşen, İlyas Ayan ve Ayhan Yücebilgiç’ten sonra kentimizin yüz akı olmuştu. Geçen hafta Beşiktaş-Konyaspor maçını yönetirken çapraz bağları koptu ve menisküs yırtığı oluştu. Futbol Federasyonu’nun Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer çok ciddi bir operasyonla Zorbay’ı ameliyat etti. Dileğimiz Zorbay’ın en kısa zamanda düzelerek sahalara dönmesidir. Diğer genç hakemlere model olan Zorbay’ın zamansız sakatlığı Adana ve Türk futbolu için büyük kayıp. Dileğimiz, Zorbay’ın en kısa zamanda sahalara dönmesidir. Türk hakemliğinin Zorbay ve diğer genç yetenekli hakemlere ihtiyacı var.”

Tülay Tapçı, hakem eğitimlerine büyük önem verdiklerini, tüm hedeflerinin Adana’dan klasmana yeni hakemler yetiştirmek olduğunu, Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Futbol Antrenörleri Derneği, spor medyası ve diğer spor paydaşlarıyla ilişkileri geliştirdiklerini ve koordineli çalıştıklarını sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor