2. ORGANİK BÖĞÜRTLEN HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana’da bu sene ikinci kez düzenlenen Organik Böğürtlen Hasat Şenliği ilkinde olduğu gibi yine Sait Kandırmaz Ailesi Çiftliği’nde yapıldı. Böğürtlen toplayarak stres atan Adana halkı birkaç saatliğine de olsa sıkıntılarından kurtuldu.

Karaisalı’ya bağlı Gildirli Köyü’nde yer alan Sait Kandırmaz Ailesi Çiftliği’nde gerçekleşen 2. Organik Böğürtlen Hasat Şenliği coşku ile karşılandı. Çukurova Organik Tarım Derneği tarafından düzenlenen şenlikte hasat zamanı gelen böğürtlenler şenliğe katılanlar tarafından toplandı. Pandemi sebebiyle katılımcı kaydının alınmasının ardından böğürtlen hasadı pazar sabahı saat 9.30’da güneş çok yükselmeden başladı. Öğlene doğru biten böğürtlen hasadının ardından katılımcılar ve düzenleyiciler ‘Çukurova’da tarım, iklim değişimi ve dayanıklılık girişimleri’ üzerine sohbetler gerçekleştirdi. Kg’ı 20 TL’den satılan böğürtlenler herkes tarafından yoğun ilgi gördü.

24 dekarlık bir alanda “Burada hiçbir şey yetişmez” denilen bir arazide bu yıl ikincisi yapılan böğürtlen hasadı hayli verimli oldu. Böğürtlenleri toplarken yemenin de serbest olduğu şenliğe katılanlar kendi topladıkları böğürtlenleri satın alıp eve götürebildi. Bunun yanında kendileri toplamak yerine önceden toplanmış olan ürünleri de alabilme fırsatı yakaladılar. Tarım Bakanlığı’nın organik tarım sertifikasyon sürecinde olan çiftlikten toplanan böğürtlenler bir süreliğine de olsa Adana halkının eğlenceli vakitler geçirmesini sağladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor