23 Nisan’ı jimnastikle kutladılar

ADANA (BÖLGE) – Çukurova Üniversitesi Gelişim Jimnastik Okulu, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında çocuk ve genç öğrencilere yönelik eğlence ve yarışma düzenledi. ÇÜ Jimnastik Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, katılım oldukça yüksek oldu. Kendi kategorilerinde yeteneklerini ve performanslarını sergileyen çocuklar, aileleriyle beraber şarkılar eşliğinde keyif dolu anlar geçirirken, yarışmanın başarılı sporcuları madalya ile ödüllendirildi.

ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Kızları Elif Naz ve Eda Su ile etkinliğe katılan Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, bütün çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’Kendi çocuklarımla ve başarı sağlamak için özveri sergileyen bütün çocuklarla gurur duyuyorum. Sporun her dalı, zeki ve çevik olmayı beraberinde getirir. Bu da, çocuklarımızın eğitiminde ve gelişiminde önemli bir rol oynar. Burada güzel bir gün geçirdik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 SANAT TADI VEREN YEGANE SPOR

ÇÜ öğretim görevlisi Murat Sanrı ise uygulaması heyecan veren, izlemesi hayranlık uyandıran, vücudun doğal hareketlerini kullanarak bütün kasların çalışmasını sağlayan ve sanat tadı veren yegane sporun jimnastik olduğunu söyledi. İyi ve doğru yönlendirilmiş jimnastik programının esneklik, koordinasyon, kuvvet, çabukluk gibi fiziksel özellikleri geliştirdiğini belirten Sanrı, ‘’Ayrıca bale, modern dans, folklor gibi sanatların figürlerini çeşitli jimnastik hareketleri ile birleştirmeleri, bu sporu yapanlarda yaratıcılık özelliğinin geliştirilmesine neden olur. İşte bu özellikler ile jimnastik, bütün dünyada kitle sporu olarak kabul edilen ve aynı zamanda temel spor olarak da uygulamaya konulan çok teknik bir daldır’’ dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor