40 AŞIRI KALDIRICI İÇİN UZMAN ÖNERİLERİ (2)

40’ın üzerindeyseniz ve deneyimli bir vücutçuysanız genetik potansiyelinizin zirvesinde ya da neredeyse zirvesinde olursunuz. Kabul etmek istemediğimiz kadar, 40’ınız, 50’leriniz, 60’larınız ve ötesine ilerleme kaydetme ihtimaliniz yok. Hangisi daha kötü elbette, bakış açınızı değiştirmeye istekli olursunuz.

Aynaya bir bakın ve kendinize şu soruyu sorun: “10 veya 20 yıl öncesi gibi tam olarak böyle görünüyor olsaydım, mutlu olur muydum?”

Sanırım evet diyeceksin.

40 yaşın üzerindeyseniz, akranlarınızın çoğunluğu fiziksel olarak düşüyor özellikle spor yapmayanlar ve bazıları diğerlerinden daha hızlı yaşlanıyor. Spor yapıyorsanız akranlarınızın çoğundan daha iyisiniz.

Şimdi ben 58 yaşındayım ve daha fazla iyi olmam söz konusu olduğunda pes etmedim. Ben her iyi fikre açığım ama aynı zamanda potansiyellerim konusunda gerçekçi olmaya da hazırım. Hala eski rekorlarımı kırmak için her zamanki kadar zorluyorum, ama olmadığında umursamıyorm.

VÜCUDUNU DİNLE

Zaman ve beklenmeyen sorunlar nedeniyle geçen sene tüm favori egzersizlerimden feragat etmek yapamamak zorunda kaldım.

Yaptığım hareketi kaslarımda hissetiğim zaman, daha kolay olan egzersizler yaparak sorunları çözüyorum. Benim alternatifler arasında düz ve ters kavramalı çekişler, farklı açılardan preslenmiş düz tutuşlarla yapılan hareketler, ağırlıklı şınav, Bulgar split squat, ağırlıklı 45 derece acılı sehpada çalışmalar barla pazu ve sırtç alışmaları, eksantrik vurgulanmış squat çeşitleri ve plank çeşitleri, bacak presleri yüksek/geniş ayak yerleştirme ve hatta Smith makine kalça itme ile.

Odaklanmak için ayda bir kaç ağır antrenman seçin ve ardınadn diğer tüm çalışmalarınızı yapın. Artık yan omuz, sırt çalışmaları, arka kol, pazu, bacak uzantıları, omuz silkmeleri, göğüs ve düz kollarla enseye çekişler gibi tek eklemli egzersizler  terk etmiyor.

Bunların hepsini yapıyorum, ama farklı set/tekrar programları ve tempolu kaldırışlar kullanıyorum, bu yüzden herhangi bir kayıt ayarlamaya çalışmam bile zorlanmadım. Ruhsal enenjimi büyük hareketler için koruyorum ve yanmayı hissetmeye ve küçük hareketler ile bir pompa yapmaya çalışıyorum.

Daha fazla duraklama ve eksantrik vurgulanmış çalışma yapın. Bazı makineleri seviyorsanız ve doğru hissediyorsanız yapın. Çeşitlilik iyidir. Çekiç Gücü ve diğer makineler mükemmeldir. Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak her şeyi kullanın.

EGZERSİZ ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRIN

20’li yaşlarındaki bir vücut çalışanı kendini genellikle on metre boyunda ve kurşun geçirmez hisseder. Ancak yaklaşık 40 yaşından sonra, sadece 5 ‘10’ ve hafif alev geciktirici olduğunu fark eder. Geçmişte eğitim ve beslenme hatalarından ders çıkarır.

Bu çoğunlukla zihniyetle ilgilidir. Örnek: “Bacaklar için, sadece sırtınızda bir bar ile çömelmeniz gerektiğini” kendime 20 yl önce söylerdim.

Bugün bu kaslara ve bu hareketlere modeline vurmanın birçok yolu olduğunu anlıyorum. Harika çalışan ve beni dizginlemek ve çeşitli eski yaralanmaları tedavi etmenin izin veren düzinelerce farklı çömelme varyasyonu. Neysek ki, egzersiz aletimi çömelme alternatifleri ve çeşitleri ile doldurdum.

Eğitim konularına glediğinde “sadece” kelimesini çok kullanan adam olmayın. Artık hareketleri çeşitlendirin eski hareketler paslanmıştır unutmayın.

Aynı şey beslenme için de geçerli. Genç beynin beyninde yaygın bir yanılma var: Her zaman aynı şekilde yiyebileceğini ve en iyi sonuçları alabileceğini düşünüyor.

Gerçekte, geçici olarak “ondan kurtulmak” olabilir. Vücudunuz yaşlandıkça ve hayatınız değiştikçe, diyetiniz de öyle olsun. 45 yaşında artık 25 yaşında bir fizyoloji için yemiyorsun. Bunu yapmaya çalışanlar için bir kelime var: TOMBUL

(DEVAMI HAFTAYA)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor