48.426 m2 tarla icradan satılıktır

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sayfası ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre, Tarsus İcra Dairesi tarafından Mersin Tarsus’ta 48.426 m2 tarla icradan satılıktır (hisseli satış)

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Tapu kaydına göre; Mersin ili, Tarsus ilçesi, Yaramış Köyü 184 ada 4 nolu parsel 48.426,65 m² yüzölçümlü, tapu kayıtlarında tarla vasfında olup, borçlu H. K’nın 9513/48426 hissesi satılacak olup,fiili durumda cins tahsisine uygun olduğu,gözlemlenmiştir. Taşınmaz ortalama %2-3 eğimli olduğu, taşınmazın fizyolojik derinliğin oldukça yüksek olduğu, yaklaşık tesirli toprak derinliğinin 90 cm’den daha fazla olduğu, yapı olarak killi-tınlı yapıda, organik maddece zengin yapıya sahiptir. Toprağın kullanımını kısıtlayıcı tuzluluk, alkalilik, taban suyu problemi, yüksek PH vb. bulunmamaktadır. Toprak verimliliği bitkisel üretimde ürün miktar ve kalitesini etkileyen önemli etkenlerden biridir. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri itibarı ile bitki gelişimi için uygun bir ortam oluşturan ve bitkilerin besin ihtiyaçlarını karşılamaya yeter miktarda bitki besin maddelerini içeren topraklar verimli topraklar olarak nitelendirilir. Dava konusu taşınmazın toprağı; bitki gelişimi için gerekli bitki besin maddelerini içermekte, toprakta bulunan ve gübreleme ile ilave edilen bitki besinlerini tutarak yıkanmalarını önleyecek özelliklerdedir. Suyu tutarak bitkilerin faydalanmasına olanak sağlayacak özellikte, köklerin oksijen gereksinimi karşılayacak yeterli gözenektedir. Taşınmaz Mersin ili, Tarsus İlçesi, Yaramış mahallesi (Köyü) sınırları içerisinde bulunmaktadır. 

Geniş bilgi için https://www.ilan.gov.tr/ilan/831096/emlak/tarla-tarim-arazisi-bag-bahce/mersin-tarsusta-48-426-m%C2%B2-tarla-icradan-satiliktir-hisseli-satis-

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor