ADANASPOR 8 HAFTA SONRA KAZANDI ANCAK YETMEZ TEHLİKE SÜRÜYOR

Adanaspor, deplasmanda iyi mücadele ederek 8 hafta sonra kendi gibi küme düşme endişesi yaşayan Beypiliç Boluspor’u 2-1 yendi. Büyük moral buldu. Ancak, tehlike geçmiş değil.

Turuncu Beyazlı ekibin golcü oyuncusu Ozegoviç ve savunmanın bel kemiği kaptan Hakan Çinemre’nin sakat olması takımı olumsuz etkiledi. Buna rağmen deneyimli oyuncu Serdar Özkan’ın, Atalay’dan gelen pası bekletmeden 15. dakikada attığı erken ve güzel gol takımın motivasyonunu arttırdı.

Boluspor’un etkili oyuncularından Kasongo, turuncu beyazlı savunma oyuncularının ön ve arka direk paylaşımlarının yetersiz olması ve kalecinin hatasından yararlanarak belki de sezonun er rahat kafa vuruşu ile attığı golle durumu eşitledi. 1-1

Serdar Özkan’ın ara pasıyla buluşan Ahmethan, 60. dakikada rakibini arkasına alarak topu filelerle buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Denk takımların mücadelesinde sevinen taraf Adanaspor oldu. 8 hafta önce 30 Ocak’ta Eskişehirspor’u 5-2 yendikten sonra yeniden galibiyet ile tanıştı.

Adanaspor kalecisi Karacis’in golde hatası olmasına rağmen, en az rakip hücum oyuncularından Kasongo, Gökhan, Mustafa Çeçenoğlu’nun mutlak 2-3 net gol pozisyonunu engelledi. Aynı şekilde Boluspor kalecisi Selmani’de başta Serdar olmak üzere, Atalay, Ahmethan ve Eren Keleş’in şutlarını çıkardı. Savunma oyuncusu Donkor, tek topla uzun oynamayarak riske girmesi tepkilere neden oldu.

Yenilgiyi hazmedemeyen Bolusporlu Mustafa Çeçenoğlu, Kasongo, Aykut Demir ve Kaptan Gökhan’ın sert ve hırçın davranışlarını düzgün ve başarılı yönetimiyle Hakem Onur Özütoprak uyarı ve kartlarıyla engelledi. Sarı kart rekorunu elinde bulunduran Turuncu beyazlı futbolculardan Umut, Furkan ve Canberk gereksiz kart görerek tepki topladılar.

Ancak, halen tehlike sürüyor. Eskişehirspor’un küme düşmesi kesinleşti. 1. Ligde ilk 2 ile play-off oynayacak takımlar ve küme düşecek diğer takımlar halen belli değil. Bu bağlamda; Turuncu-Beyazlı ekibin yakın hedefte ki Ankaraspor maçı başta olmak üzere kalan maçlarından puan toplaması gerekir. Ankaraspor’un geçen hafta kendi gibi küme düşme hattında bulunan Akhisarspor’u 4-2 yenmesi dikkati çekti.

Adanaspor teknik direktörü Eyüp Arın, kalan maçlar için tüm sporcuları fiziksel ve zihinsel olarak diri tutmalı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor