ADANASPOR, MANİSASPOR’U YENEREK UMUT TAZELEDİ

Adanaspor, ligin 28. Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Manisa Futbol Kulübü’nü 2 güzel golle yenerek, 6 haftalık galibiyet hasretine son verdi ve taraftarları da mutlu etti.

Sakat oyuncuların yoğunluğu nedeniyle, turuncu-beyazlı ekibin Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar takım kurmakta zorlandı. Kaleci Karacic kalesinde güven verirken, özellikle savunmada Donkor, İsmail ile Evren rakiplerin gol atmasına izin vermediler. Celil her zaman olduğu gibi çok koştu, oyun bozdu, hepsinden önemlisi kullandığı serbest atışlarla 2 golün de asistliğini yaparak alkış topladı.

Ahmethan’a son haftalarda iyi şans verilmesine rağmen, bunu değerlendiremedi. Topu eziyor, başını kaldırıp yakınındaki arkadaşına pas vermek yerine, cılız vuruşlarla kaleye atıyor. En az 3-4 mutlak golü değerlendiremedi. Kadir Keleş de bir türlü istenilen performansı yakalayamadı. Sakatlanan Kadir Keleş’in yerine yeni transfer Efe oyuna alındı.

İlkyarısı golsüz kapanan karşılaşmanın, ikinci yarısında Adanaspor’da 6 haftadır kazanamadıkları için eziklik hisseden tüm futbolcular, Manisa önünde, çok koştular, yardımlaştılar ve iyi mücadele sergilediler. Celil’in kullandığı serbest atışı iyi izleyen ve Ahmethan’ın yerine oyuna giren Eren 47. dakikada kafa golüyle takımının ilk golünü attı. Aynı şekilde yine Celil’in kullandığı serbest atış kaleci Birkan’dan döndü, topu izleyen ve sahanın en iyilerinden olan Kaptan Bennasser düzgün vuruşla durumu 2-0 yaptı.

Adanaspor’un eski golcüsü Ozegoviç, Manisaspor’da pek uyum sağlamadığı dikkati çekti. Gerçi, Evren ve Donkor, yakın oynayarak Ozegoviç’i sindirdiler. Manisaspor’da sert ve hırçın oynayan golcü oyuncu Diallo’da bir varlık gösteremedi.

Karşılaşmada rahat ve gereksiz sarı kart gören Efe başta olmak üzere Evren, Celil, İsmail, Donkor’un dikkati çekilmeli. Özellikle Efe, hakem düdüğünden sonra topu eline alarak 8-10 metre yürümesi affedilecek gibi değil. Efe, ikinci sarı karttan dolayı oyunun son dakikalarında kırmızı kart gördü.

Hakem Turgut Doman, karşılaşmada bir kırmızı kart ve 7 sarı kart gösterdi. Özellikle Manisaspor’dan Donkor’un bileğine basan Hakan ile İsmail’e kontrolsüz sert faul yapan Diallo’yu görmezden geldi.

Turuncu-beyazlı taraftarları kutlamak gerekir. 6 haftadır kazanamayan takımı yalnız bırakmadılar. Maça ailece gelerek destek vermeleri beğeniyle karşılandı.

Manisa Futbol Kulübü’nü yenerek puanını 37’e çıkar Adanaspor, Play-0ff için yeniden umutlandı.    

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor