ANIL CAN HACIBONCUK: GELECEK NESİLLERE TERTEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK ZORUNDAYIZ

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çevre Mühendisi Anıl Can Hacıboncuk, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak bir mesaj yayımladı. Dünya Çevre Günü 100’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyleyen Hacıboncuk, gelecek nesillere tertemiz bir dünya bırakmak zorunda olduklarını söyledi.

İnsanoğluna büyük sorumluluk düşüyor

Çevre konusunda hassas davranılması gerektiğini belirten CHP Çukurova Gençlik Kolları Başkanı Anıl Can Hacıboncuk, “Dünya Çevre Günü, yıllar geçtikçe kamuya ulaşan daha geniş bir küresel platform haline gelmiş olup 100’den fazla ülkede paydaşlar tarafından kutlanmaktadır. Ayrıca, çevre için pozitif bir şeyler yapmak isteyen insanların da günü olan Çevre Günü, bireysel eylemlerin bir araya gelerek gezegen üzerinde artan pozitif etki yaratılmasını sağlamaktadır. Dünya üzerinde 5 ile 100 milyon arasında tür olduğu varsayılmaktadır. Günümüze kadar sadece 2 milyon türün keşfedildiği düşünülürse üzerinde yaşadığımız Gezegen ve diğer türler hakkındaki bilgilerimizin yetersiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilinen 17.291 bitki ve hayvan türü azalarak nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya iken, sayıları artan birkaç türden biri de insanoğludur” dedi.

Farkındalık Yaratmak Adına Geri Dönüşüm Parkı Yapılacak

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hacıboncuk, konuşmasını şu şekilde tamamladı.  ”Çevreyi korumaya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına Adana Büyükşehir Belediyesiyle birlikte Belediye evleri Mahallesi Manolya Parkı’nın bir bölümünde “Geri Dönüşüm Parkı” temalı proje yapılacak. Park projesinin paydaşları arasında Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, aktivist çevre mühendisleri ve CHP Çukurova Gençlik Kolları başkanlığı yer alıyor. Çevre konusunda kendilerine destek verip, hassasiyet gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor