ATATÜRK’ÜN TANIMI

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, SERV anlaşmasını uygulayarak ülkemizi işgal eden emperyalistleri yenerek kurduğu  laik cumhuriyet sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Ali Erbaş; 24 Temmuz 2020 Cuma günü Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesiyle Cuma namazını kıldırmak için hutbede yerin ialdığında “Fatih Sultan Mehmet, bu mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfetmiştir. Bunu çiğneyen lanete uğrar” dedi.

Atatürk’ü hedef alan bu sözlere tepki çığ gibi yükseldi. Sadece AKP ve küçük ortağı MHP’den çıt çıkmadı. Atatürk bu ülkeyi savaşarak kurdu ve milletine vakfetdi. Sizler yıkılmış, yok olmuş Osmanlı’dan devranılmış gibi Mustafa Kemal’e lanet yağdırıyorsunuz.

Yaptığınız sadece ve sadece nankörlüktür. Onun sayesinde bu ülkede minarelerde ezan okunuyor, imamlarda camilerde imamlık görevini yerine getiriyorlar.

Bensize bu köşeden Atatürk’ün UNESKO tarafından (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşktilatı) Atatürk’ün doğumunun 100.yılında UNESKO’ya üye 152 ulusun oybirliğiyle alınmış karar metnidir.

Bakın bu metinde ATATÜRK’ÜN TANIMI nasıl yapılıyor. Bu tanımı tüm AKP’lilere ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a okumalarını tavsiye ediyorum.

“Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunuda çaba göstermiş üstün kişi, yenilkiler gerçekleştirmiş bir inkilapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önderlerden birisidir.

İnsan haklarına saygılı, insanları ortak anlayışa ve devletleri dünya barışına teşvik eden, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk-din-ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.”

Böyle bir adama, dünyada 152 ülkenin baş tacı ettiği bir adama lanet okuyabilme cüretini gösteriyorsun. Biliyorum bu gücü sana bilimden, özgürlüklerden korkanlar veriyor.

Sen de onlar adına tüm dünyadaki mazlum ülkelere özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan Mustafa Kemal’e lanet okuyorsun. Lanet okuyan dillerin kurusun, lal olasın diyorum.

Bu ülkenin laik, çağdaş ve cumuhriyetçi bir evladı olarak bu hakkı kendimde buluyorum ve tekrar ona lanet okuyan diliniz kurusun diyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor