Başkan Kokaçya hizmet bayrağını Uçuk’a teslim etti

(HABER MERKEZİ)-Adana ve çevresinde faaliyet gösteren Avşarlar Derneği hafta sonu yaptığı genel kurul ile yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini belirledi. Park Kafede yapılan Genel Kurula Ramazan ayı olmasına rağmen derneğe kayıtlı olan tüm üyeler katılım gösterirken bir çok siyasi de genel kurul da hazır bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul mevcut başkan Veysel Kokaçya’nın selamlama konuşması ile başladı.

Başkan Kokaçya yaptığı konuşmasında; ‘Avşar boyu, Oğuz Kağan Destanı’na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud’a göre Divân-ı Lügati’t-Türk’te tanımlanan Oğuz boylarından altıncısıdır. Bu boyların Bozoklar kolundan Kağan’ın oğlu Yıldız Han’ın dört oğlundan en büyüğü olan Avşar’ın soyundan gelir. Avşarlar, güler yüzlü, iyimser, hayat dolu, sakin ve terbiyeli insanlardır. Kadınları çok çalışkandır. Ünlü Avşar kilimleri bu çalışkan kadınların el emeğidir. Türk Tarihi boyunca Avşarların devletin her kademesinde canla başla milleti ve bayrağı için verdiği mücadele destanlara konu olmuştur. Tarihimizi ve töremizi unutturmamak ve gençlerimize töremizi öğretmek adına kurduğumuz derneğimiz 18 yıldan bu yana yılmadan yorulmadan hizmet vermekte üyelerimize seminerler düzenleyerek eğitimler vermektedir.

2017 yılından bu yana yönetim kurulu üyelerim ile birlikte hizmet etmekten onur duyduğum derneğimizin toyuna hepiniz hoş geldiniz’ dedi.

Başkan Adayı Veli Uçuk ise yaptığı konuşmasında kuruluşundan bu yana her kademesinde görev aldığı Avşarlar Derneğinin Başkan adayı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek ‘Avşar doğmakta, bu derneğin bir parçası olmakta tarifsiz bir ayrıcalıktır’ dedi.

Başkan Adayı Uçuk şöyle devam etti: ‘Avşarlar 3 büyük Oğuz boyundan biridir. Bizler Türk kültürünü Avşar gelenek ve göreneklerini unutturmamak, yaşatmak ve geliştirmek için varız. Bölgemizde büyük bir çoğunluğa sahip olan Avşarlar ne yazık ki ne T.B.M.M sinde ne de belediye başkanlıkları ile meclis üyeliklerinde yeterince temsil edilememektedir. Şöyle bir bakıyorum etrafımızdaki derneklere toplasan sayıları 10 kişiyi bulmaz ama sesleri 10 bin kişilik çıkıyor. Her yerde lobicilik yapıyorlar.

Türk Devletine olan bağlılıkları, vatan ve bayrak sevdalıları olan Avşarlar Toprağına, Bayrağına gelebilecek en ufak bir tehditte gözünü budaktan sakınmayan insanlardır. Türkiye tehdit altındadır. Biz Avşarlar bu tehditlere yüz yıllar boyu boyun eğmedik şimdiden sonrada eğmeyeceğiz bunu herkes böyle bilsin’ dedi.

Konuşmaların ardından Emekli Hakim Azmi Yılmaz başkan, Hüseyin Kokaçya ve Faruk Kuş’un üyeliğinde divan oluştu ve seçimlere geçildi. Tüm üyelerin oylarını alan Veli Uçuk Avşarlar Derneğinin yeni başkanı seçildi.

Avşarlar Derneği yeni Yönetim Kurulu listesi şu şekilde oluştu: Başkan Veli Uçuk, Başkan Yardımcısı Veysel Kokaçya, Genel Sekreter Dursun Dağtekin, Sayman Abdullah Yılmaz, Üyeler, Bahtiyar Sağlamdemirel, Neslihan Gök, Kemal Özdoğan.

Denetleme Kurulu: Başkan Mustafa Hallaçoğlu, Üyeler, Azmi Yılmaz ve Ali Cafer Kılan

Avşarlar Derneği Danışma Meclisi Yüksek İstişare Kurulu Üyeliklerine ise belirlenen 14 isim oldu: Doktor Alper Pişkin, Ali Karakuş, Temel Arıkan, Peyami Biçer,  Mustafa Akkuş, Sami Baysal, Necdet Sakallı, Kadir Tarım, Bekir Buzpınarı, Veli Keskin, Necati Arık, Adem Aydın, Servet Bulut, Seyhun Uyanık

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor