Bilinçaltı deyip geçmeyin

Günlük hayatımızda yaşadığımız bir takım olaylar, bunlar esnasında göstermiş olduğumuz tepkiler, duygu yoğunluklarımız gibi direkt veya dolaylı olarak davranışlarımızı etkileyen içinde bulunduğumuz durumların çoğu bilinçaltımızın kontrolünde gerçekleşir. Örneğin, araba kullanmayı öğrenmek, enstrüman çalmayı öğrenmek, bisiklete binmeyi öğrenmek, yüzmeyi öğrenmek hatta ilk attığımız adımlarla yürümeyi öğrenmemiz… Bu gibi eylemler bir süre sonra alışkanlık halini alır ve bilinçaltı kayıtları sayesinde otomatik olarak yapılır. Olumsuz alışkanlıklarımızdan ve sorunlarımızdan bilinçaltı temizliği ile arınmak mümkün. Peki nasıl olacak? Bur sorunun cevabını Mental Terapist İlker Yıldırım’dan aldık.

***

Ücretsiz ön görüşme ve danışma için: 0543 323 08 05

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Son zamanlarda özellikle sosyal medyada sıklıkla bahsedilen bir konu var. ‘Bilinçaltı Temizliği’ olarak adlandırılıyor. Depresyon, travma ve bağımlılık ve benzeri gibi psikolojik sorunlarda, ilaçlı tedavinin yerine alternatif olarak uygulanan yöntem, olumsuz duygulara yüklediğiniz anlamları değiştirmeye yarıyor. Bilinirliği günden güne yayılsa da, içeriği hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız ‘Bilinçaltı Temizliği’nin uygulaması ve amacı hakkında Adana genelinde yaptığımız araştırmalar bizi Mental Terapist İlker Yıldırım’a götürdü. Zira, Adana’da ondan başka bu işi uygulayan bulunmuyor.  Bir arınmışlık hissi verdiği için bilinçaltı temizliği denildiğini öğreniyoruz kendisinden. Bunun dışında bilinçaltında bir silme işlemi gerçekleşmiyor. Zaten böyle bir şey olması mümkün değil. Bunun için hafızanızın silinmesi gerek! Buna daha çok bilinçaltını yeniden programlama diyebiliriz. Bir değişim-dönüşüm söz konusu. Olumsuz bir kaydı pozitife çevirmek, korku enerjisini sevgi enerjisine dönüştürmek. Bu mümkün mü? Gayet mümkün!

1. Hiç bir şeyden zevk alamaz hale gelmişseniz. 

2. Sıkıntılar geldi mi üst üste geliyorsa.

3. Fazla iyisiniz ve vicdanlısınız ama akıllanmamışsanız.

4. Kime yapmaz dediyseniz, iki katını yapmışsa.

5. Çok kararsız ve hala ne istediğini bilmiyorsanız.

6. Mıknatıs özelliğiniz varsa ve nerede arıza varsa sizi buluyorsa.

7. Zamanında büyük konuşmuşsanız. 

8. Neyi yapmam dediyseniz, iki katını yapmışsanız.

9. Diliniz sivri. Biriktirip, haklıyken haksız duruma düşüyorsanız. 

10. En çok kendine verdiğiniz sözleri tutmuyorsanız. 

11. Yakınınızdan ve kan bağından sorun yaşamışsanız.  

12. Her ailede bir kurban olur. Herkesin yardımına koşar, ama kimseye yaranamamışsanız.

13. Uyku kaliteniz bozulmuşsa.

14. Gözünüz, gönlünüz, sofranız ve eliniz açık ama hep darbe yiyen siz oluyorsanız.

15. Geçmiş, anılar, kişiler ve yaşananlar tuz ruhu içmiş gibi hala içinizi yakıyorsa.

16. Başkalarına çok güzel Güzin ablasınız fakat kendinize faydanız yoksa. 

17. Çevreniz kalabalık, yalnızlığı seçmiş ve karşı cinsle daha iyi ilişkiler kuruyorsanız.

18. Çok insan elemişsiniz ve elemeniz gereken insanlar hala etrafınızdaysa. 

19. Şanssız bir dönemdesiniz, neye elinizi atarsanız elinizde kalıyorsa. 

20. Bazen alıp başını gitmek istiyorsanız ama parasızlık hep engel oluyorsa.

21.Tahammül çıtanız çok düşmüş. Sanki duvarlar üstünüze üstünüze geliyorsa.

22. Altıncı hissiniz güçlü ancak iç sesinizi hiç dinlememiş ve özel hayatınızda , evliliğinde bile bile lades demişseniz.

Bu 22 maddenin en az 10’unu yaşıyorsanız, sizin bilinçaltı temizliğine ihtiyacınız var demektir. Peki nasıl olacak, nasıl uygulanacak. Bütün sorularımızın cevabını Mental Terapist İlker Yıldırım’dan aldık. Keyifle ve ilgiyle okuyacaksınız.

İlker Yıldırım kimdir? (kutu içinde verilecek)

İlker Yıldırım, 1970 yılında Adana’da doğmuştur. Psikiyatri ve Bio Pharma Dünya lideri olan Bristol Myers Squibb’te Ergen ve Yetişkin Psikiyatri alanlarında 15 yıl aktif görev yapmıştır. Ritüel Akademi Kişisel Gelişim Kurucusu ve Eğitmenidir. Ve son 10 yıldır alanında uzman yabancı ve yerli şirketlere bilinçaltı temizliği eğitimleri veren İlker Yıldırım, TRT Ankara Genel Müdürlüğü, Edulopia, Mind Up, Lions Kulüp, Özel Gündoğdu Koleji ile birçok eğitim kurumu, şirket ve üst düzey yöneticilerine dinamik zihin, bilinçaltı temizliği, vizyon koçluğu, subliminal meditasyon, dijital bağımlılık konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Bilinçaltı temizliği nedir?

Bilinçaltı temizliği, bilinçaltımızda yıllar içerisinde biriken olumsuz duyguların boşaltılmasıdır. Bunlar ise bizim istemediğimiz, davranışların ya da psikolojik problemlerin temelindeki olumsuz duygulardır. Bunların boşaltılmasıyla birlikte yerine olumlu, dengeli, değer ve güven gibi duyguların yerleştirilmesine bilinçaltı temizliği denir. Türkiye’de uygulanan teknik açısından, ilk ve tek olan bilinçaltı temizliğinde; herkesin sorunları, yaşadıkları, travmaları, acı eşikleri ve tedaviye cevap verme şekilleri farklı olduğu için buradan yazarak bilgilendirme sağlıklı olamamaktadır. Herkesin bedenine göre kıyafet diken bir terzi gibi, kişinin yapısına  uygun uygulama başlatılmaktadır. İlaç tedavisi dahil bir çok uzman ve yöntemi denemenize rağmen huzur, sağlık ve mutluluğu hala bulamadıysanız bilinçaltı temizliği tedavisi sizin dermanınız olacaktır. Ön görüşme yapılmadan bilinçaltı temizliğine kabul işlemi yapılmamaktadır.

Neden bilinçaltı temizliği yaptırmalıyız?

Anne karnından itibaren bilinçaltımız çevremizde olanları kayıt ediyor. Bilhassa çocukluk döneminden aile ve çevre faktörleri  ile kayıt ettiklerimiz farkında olsak da olmasak da sonraki yaşamımızı etkiliyor. ‘Para zor kazanılır, geçinmek çok zor, aman üniversiteyi bitir yoksa hayatın kayar’’ gibi olumsuz kodlamaların temizlenmesi hayatınızda yeni açılımlara dönüşebilir. Tıkanıklık, blokaj hissettiğiniz konularda sizin üzerinde durmadığınız önemsemediğinizi düşündüğünüz ayrıntılar rol oynuyor olabilir. Çocukken ya da hayatın herhangi bir döneminde bilinçaltınıza siz fark etmeden bazı kodlamalar yerleşiyor. Peşin hükümler, ön yargılara dönüşüyor ve yapmak istediğimiz işlerde ”aman canım nasıl olacak” deyip vazgeçiyoruz. Oysa hayatta başarısızlık yoktur sadece deneyimler vardır, olumlu yada olumsuz. Bir örnekle açıklayalım. Bir danışanım sürekli kendisinden bir şeyler verdiğini, etrafındakilerin kendisinden faydalandığını söylüyordu. Biraz derine indikçe kendisinin kimseden bir şey istemediğini belirtiyor ve sürekli  ‘’ihtiyacım yok‘’ diyordu. Bu şekilde ihtiyacım yok diyerek blokaj oluşmuş ve kendisinin alma verme dengesi bozulmuştu. Birkaç seans çalışma ile bakış açısını değiştirebildik. Bilinçaltı temizliği arınmak, bakış açısını değiştirmek, ona yüklediğin anlamı dönüştürmek demektir. Yoksa hafızadan silmek gibi bir şey asla söz konusu değildir. Değersizlik, özgüven eksikliği, takıntı kuruntu vb. hepsi etkili bir bilinçaltı temizliği ve bilinçaltı programlama ile dönüşebilir. 

Bilinçaltı temizliği hangi yöntemler kullanarak uygulanıyor?

Terapi şeklinde, seanslarla uygulanıyor.  Seanslar bir buçuk saat sürüyor ve kişinin durumuna göre ayda 3 veya 5 defa gerçekleşiyor. Kesinlikle hiçbir cihaz, alet ya da enerji döngüsü yok. Seansta bilinç tamamen kapalı değil. Uyumak ya da tam trans şeklinde bir çalışma değil bu. Seansı danışanla birlikte konuşarak gerçekleştiriyoruz ve kişi konuşulan her şeyin farkında oluyor ve seans sonrasında da her şeyi hatırlayabiliyor. Ama bu normal konuştuğumuz zamandaki gibi bir konuşma olmuyor. Yani seans esnasında kişi hangi döneme gitmişse oradaki haliyle her şeyi hissediyor ve anlatıyor. Eğer danışan 3 yaşındaki bir olaya gitmişse 3 yaşındaki haliyle her şeyi hissediyor ve hatırlıyor.

Tam olarak bilinçaltı çalışmalarında ne oluyor? 

“Şu an hayatınızda yolunda gitmeyen ne varsa, korku kaygı endişe, güvensizlik, başarısızlık yetersizlik, iş hayatınızdaki ve özel hayatınızdaki sorunlar; tüm bunların kaynağına gidiyoruz. Geçmişte ne oldu da şimdi siz bunları yaşıyorsunuz. Buluyoruz, yüzleşiyoruz, o sürecin ve o kişilerin üzerinizdeki tüm etkilerini temizliyoruz. Sizi geçmişten özgürleştiriyoruz. Sonra da size yeni duygular yükleyerek sizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu durumda da otomatik olarak yaşam kaliteniz artıyor.”

Tek seansta sonuç alınması mümkün olabilir mi?

Bu mümkün değil. Her kim tek seansta sorunlarınıza çözüm garantisi veriyorsa kesinlikle gitmeyin. Bu, tek seansta 20 kilo vermeyi vaat etmek gibi bir şey olur.

En sık hangi sorunların çözümü için size başvuruyorlar?

Danışanlar genelde panikatak, mutsuz ilişki, özgüven eksikliği, dikkat eksikliği ve sınav stresi gibi sorunlarla geliyorlar.

Bilinçaltımızda yer edinen sorunlar birikirse ne gibi olumsuzluklarla karşılaşırız?

Şöyle bir örnek vereyim… Eskiden düdüklü tencereler patlar korkusuyla kullanırken yanına yaklaşamazdık. Fakat annelerimiz pişirim esansında zaman zaman düğmesine basarak havasını alırdı. Bu sayede tencerede azaltılan basınç, olası bir patlamanın önüne geçerdi. Aynı şey bilinçaltı temizliği için de geçerli. Ara ara mutlaka içimizde ki basıncı boşaltmamız lazım. Patlama olursa geri dönüşümü olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir.

Danışanlarınızın sizinle paylaştığı sorunları daha sonra 3’ncü kişilerden duyma ihtimali var mı?

Adana küçük bir şehir. Karı-kocayı bile yan yana seansa almam. İki arkadaş gelip, ‘Bizim birbirimizden saklımız-gizlimiz yok’ der fakat asla müsaade etmem. Çocuğunu getirenler olur, onları bile ayrı ayrı dinlerim. Dolayısıyla söylenenler ömür boyu bende sır olarak kalır.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor