CHP’DE İPİN UCU KOPACAK

   Yıl, 20 Temmuz 2012..Yani 8 yıl önce.. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan şöyle bir yazı kaleme alıyor;

“BAŞLANGIÇTA ideolojik temeli bulunan bir ayrılık. 1960’ların sonu, 70’lerin başında CHP’de Ortanın Solu ideolojisine karşı çıkan ağır toplar var, örneğin Turhan Feyzioğlu, örneğin Kemal Satır. Onlar CHP’den kopuyor ve ayrı partiler kuruyor, sonra da yok olup gidiyor.

 70’lerin ikinci yarısından sonra CHP’de ciddi etkinlik gösteren Mülkiye Cuntası ideoloji dozu düşük, kişisel hırsları yüksek bir ekip. Mülkiye Cuntası ve ona karşı ekiplerle birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Hizip Partisi’ne dönüşüyor. Her kurultay savaş alanı. Her olağan kurultayı, altı ay geçmiyor, olağanüstü bir kurultay izliyor. Hizip aşkını 12 Eylül darbesi bile durduramıyor.
Hizip, ülkedeki iktidarı boş ver, sen asıl partiyi ele geçir, anlamında. Ecevit’ten Kılıçdaroğlu’na, 1960’lardan 2010’lara yaklaşık elli yıl, CHP, Haçlı Seferleri gibi hizip savaşlarını  yaşıyor. İç kavgalar nedeniyle, tam Fetret Devri, CHP sadece bir kez tek başına iktidar olabiliyor. Buna rağmen, CHP’nin hizipçileri hiç akıllanmıyor.

İKİNCİ ADAM YOK

Son kurultayın ve yeni seçilen Parti Meclisinin fotoğrafını çekersek:
– CHP’de elli yıllık hizipçilik tarihe karışıyor. Ufak tefek hizip artıkları kalsa da, onlar artık bir şey ifade etmiyor.
CHP’nin yeni yönetiminde geleneksel yapı da temsil ediliyor, sola açılımı temsil eden değişim de. Yeni yönetimin arkasında, bu iki ana akıma sahip çıkan örgütler var. Hepsinin başında Kılıçdaroğlu var. Değişim parti bütünlüğünü koruyarak, dengeli biçimde gerçekleşiyor.
– İkinci adam efsanesi sona eriyor. Hizipçiliği yok eden başka bir gerçek.
– Kılıçdaroğlu gücünü örgütten alıyor, yine çok uzun yıllardır askıya alınan parti içi demokrasiyi işletiyor.
   Ve dün.. Muharrem İnce CHP”nin yasak koyduğu CNN Türk’e ayak üstü konuşuyor, bakın ne diyor;

   “Parti içi sürtüşme sona erdiğine göre, bundan böyle hedef iktidarı ele geçirmek.

Önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim. Ankara’da ne yapmak istediğimi, neler olduğunu, hakkımda birçok iftiralar, yalanlar var. Pek çok ipe sapa gelmez adam açıklama yapıyor. Bunları duyuyorum. Kulaklarımı kapadım, önümüzdeki hafta Ankara’da her şeyi detaylarıyla açıklayacağım.

Bugün size nezaketsizlik olmasın diye bahçenin kapıları açtım. İstanbul’dan buraya kadar gelmişsiniz. Hiçbir şey söylememek size saygısızlık olur. Hoş geldiniz ama  haftayı bekleyeceksiniz.”

  Yani CHP aynı CHP.. Değişen bir şey yok.. 58 yıl önce ne ise 58 yıl sonra o..

     Eğer gömlek değiştirir gibi parti değiştiren, şimdi de CHP için ahkam kesen Yaşar Okuyan bile “Muharrem İnce’ye soruyorum. Mehmet Cengiz’le ne zamandır tanışıyorsunuz? Sizin geçmiş kampanyalarına bir maddi destek sağladı mı? Cevap vereceksen, dikkatli cevap ver. Cevap verirsin vermezsin başka. Muharrem İnce’yi tanıyorum, yapabilir. Çünkü egosu çok gelişti cumhurbaşkanlığı seçiminde, çok yanlış işler yaptı. En son AK Parti’nin Ayasofya’da dini pazarlamasına kendini alet etti. Orada senin ne işin var? Cuma namazını sen Yalova’da kıl, başka camide kıl. Oraya niye gidiyorsun? Hoş bir şey değil. Delege de kurultayda ilgisizliğiyle ona tavır koydu gördüğüm kadarıyla. Yapısını bildiğim için böyle bir teşebbüsü olursa hayret etmem. Ama bir tavsiyem şu, parti kuracağına turşu kur kışın daha iyi gelir. Parti kursan ne olacak?” diyebiliyorsa ve buna CHP “Sen ne karışıyorsun” demiyor ise ve gizliden gizliye gülüyor ise yolun sonu görünüyor.

   Muharrem İnce,bu hafta Ankara’ya gidecek ve bazı şeyleri açıklayacakmış.. Yani CHP’DE İPİN UCU BU HAFTA KOPACAK

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor